آدرس بدهید، برنج‌های انباشت شده داخلی را می خریم

اعضای انجمن تولیدکنندگان وتأمین‌کنندگان برنج ایران، سال گذشته با اجرای طرح خرید توافقی، حسن نیت خود در حمایت از برنج ایرانی را اثبات کرده‌‍‌اند.

به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فود پرس» در پی اظهارات رضا حاجی ‌پور عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگویی رسانه‌ای که واردکنندگان برنج را به دفاع از واردات با هدف گرفتن ارز ترجیحی متهم کرده و مدعی شده بود که واردکنندگان به دنبال آسیب زدن به شالیکاران و تولید داخلی هستند و در حالیکه انبارها پر از برنج کیفی ایرانی است و واردکنندگان می‌توانند به جای واردکردن، برنج ایرانی با قیمت ۷۰ الی ۸۷ هزار تومان واردکنند. وی همچنین به رسانه‌ها و فعالان بازار برنج هشدار داده است؛ قبل از مصاحبه و تهیه برنامه در استان‎های شمالی حاضر و از انبارها بازدید کنند.روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران جهت تنویر افکار عمومی و اطلاع‌رسانی درباره واقعیت‌های صنعت برنج با انتشار بیانیه‌ای مواردی را به شرح زیر توضیح داد:

– رضا حاجی ‌پور نماینده مردم شریف آمل که به مصاحبه کنندگان و رسانه‌ها هشدار داده؛ پیش از تولید برنامه از انبارهای برنج استان‌های شمالی بازدید کنند، بهتر بود پیش از موضع‌گیری و اتهام زدن به واردکنندگان، اطلاعاتی از طرح توافقی خرید برنج ایرانی توسط اعضای انجمن تولیدکنندگان وتأمین‌کنندگان برنج ایران در سال ۱۴۰۲ به دست آورده و ایشان را متهم به نابودی برنج ایران نمی‌کرد.

– سال ۱۴۰۲ بخشی از برنج تولیدی سال زراعی قبل در انبارها مانده و با فرارسیدن سال زراعی جدید، شالیکارن در تنگنا قرار گرفته بودند که انجمن تولیدکنندگان وتأمین‌کنندگان برنج ایران تفاهمنامه‌ای با استاندار مازندران منعقد کرد و اعضای انجمن به خرید محصول با قیمت توافقی اقدام کردند و این تفاهمنامه با استاندار گیلان نیز منعقد و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این استان نیز اجرایی شد و با همت شرکت‌های عضو انجمن شالیکاران چالش بزرگی را پشت سر گذاشتند.

– نماینده مردم شریف آمل، آدرس انبارهای مذکور را اعلام کند تا شرکت‌های فعال در صنعت برنج برای خرید محصول برنج باقیمانده در انبارها اقدام کنند.

– انجمن تولیدکنندگان وتأمین‌کنندگان برنج ایران و اعضای آن، امسال نیز برای ورود به طرح خرید توافقی برنج داخلی اعلام آمادگی کردند، اما وزارت جهادکشاوری مانع تداوم اجرای این طرح شد.

– اعضای انجمن علاوه بر خرید شالی برای انتقال به مدرن‌ترین شالیکوبی خاورمیانه و استحصال برنج با پایین‌ترین ضریب ضایعات، انواع برنج تولید داخل را جهت عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عضو انجمن خریداری کرده‌اند.

– بخشی از برنج‌ های باقیمانده در انبارها به دلیل نبود تقاضا انباشت نشده است، بلکه باید اذعان داشت این برنج‌ها به نوعی احتکار شده تا در زمان پیک مصرف و افزایش تقاصا با قیمت بالاتر وارد بازار کنند.

– از سویی گویا آمارهایی که در خصوص میزان تولید برنج امسال اعلام می‌شد واقعی نبوده است، چراکه علی‌رغم افزایش قیمت محصولی زیادی برای عرضه به بازار باقی نمانده است.

منبع: اتاق شفاف

کد خبر 55609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =