۰ نفر
۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با بیان اینکه قیمت عسل طبیعی بین 40 تا 60 هزار تومان است، از افزایش تولید عسل‌های تقلبی در کشور خبر داد و گفت: نوعی عسل در کشور بدون دخالت زنبور تولید می‌شود.

عفت رییسی سرحدی اظهار داشت: در سال‌جاری متوسط برداشت عسل طبیعی از هر کندو بین 3 تا 5 کیلوگرم بوده درحالی‌که این میزان باید بین 13 و نیم تا 14 کیلوگرم باشد.

وی با اشاره به افت 70 درصدی تولید عسل طبیعی طی سال‌جاری، افزود: امسال شرایط برداشت مقداری نامساعدتر از سال پیش بود و از دلایل این امر می‌توان به خشک سالی، عدم بارش به موقع، وجود ریزگردها، نبود گرده و شهد کافی و همچنین وجود بیماری‌ها اشاره کرد.

رئیسی با بیان اینکه در توان زنبورداران نیست داروهای وارداتی و گران قیمت را بخرند، اضافه کرد: ترویج و تبلیغ کافی برای استفاده از داروهای داخلی انجام نگرفته و همچنان داروهای غیرمجازی وارد می‌شود که ارزان و بی‌شناسنامه هستند و تاثیر کافی بر درمان زنبور ندارند.

وی با اشاره به گرانی قیمت برخی داروهای داخلی نیز گفت: دولت باید از صنعت زنبورداری حمایت کند و همانند دیگر آفاتی که با آنان به مبارزه می‌پردازد در مقابله با کنه واروا نیز به کمک زنبورداران بشتابد.

رییسی در مورد رتبه ایران در زمینه تولید عسل نیز افزود: به گفته برخی مسئولان ایران، از لحاظ تعداد کندو چهارم و در زمینه تولید عسل رتبه هشتم جهان را داراست اما به اعتقاد بنده، ما از جایگاه‎های مذکور نزول کرده‌‌ایم و با شرایط فعلی دیگر در آن جایگاه‌ها نیستیم.

وی تصریح کرد: رتبه تولید مساله مهمی نیست، مهم این است که زنبور عسل به عنوان حشره گرده افشان نباید حذف شود و باید مورد توجه قرار بگیرد، ضمن اینکه صنعت زنبور عسل در تمام دنیا یکی از آیتم‌های توسعه است و به گفته فائو، اگر گرده افشانی نباشد، امنیت غذایی به خطر خواهد افتاد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در مورد قیمت عسل طبیعی گفت: قیمت این نوع عسل با توجه به کاهش برداشت حداکثر بین 40 تا 60 هزار تومان است، علاوه بر این هزینه‌های تولید ما با افزایش  100 درصدی همراه بوده است.

رییسی با بیان اینکه عسل‌هایی که به قیمت 17 تا 18 هزار تومان به فروش می‌رسند عسل طبیعی نیستند، افزود: در کشور ما سه نوع عسل وجود دارد، نوع اول عسل‌های طبیعی و نوع دوم عسل‌های تغذیه‌ای هستند که در تولید نوع دوم به زنبور مخلوط آب و شکر خورانده می‌شود و در این حالت ممکن است زنبورداران حتی تا 80 کیلوگرم نیز از یک کندو عسل برداشت کنند.

وی ادامه داد: نوع سوم عسل‌های دست ساز یا زنبور ندیده هستند که با گلوکز و اسانس بدون دخالت زنبور تولید می‌شوند.

رییسی با اشاره به اینکه کنترل کیفی عسل باید زیر نظر یک دستگاه باشد، اضافه کرد: در حال حاضر کنترل کیفی این محصول زیر نظر چند دستگاه است، ضمن اینکه سازمان ملی استاندارد، استاندارد اجباری عسل را به استاندارد تشویقی تغییر داده و همین امر سبب افزایش تخلفات در زمینه تولید عسل شده است.

منبع:مهر
کد خبر f4ee97e04b004dce811baf3fb8e1b97c

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =