وزیر اسبق کشاورزی تصریح کرد: وقتی بازار روغن نباتی بدون مطالعه واگذار شده و انحصاری علیه دولت و مردم شکل گرفته است، قیمت آن علیرغم کاهش نرخ‌های جهانی، کاهش نمی‌یابد.

عیسی کلانتری - دبیر کل خانه کشاورز - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تا وقتی انحصار بازار روغن نباتی در دست دو سه گروه و شرکت خصوصی است و دولت بدون مطالعه بازار آن را واگذار کرده است مشاهده می کنیم که علیرغم پایین آمدن حدود 20 درصدی قیمت جهانی انواع روغن خام به طوط متوسط، هیچ قیمتی در بازار داخل کاهش نیافته است.

وی افزود: در شرایط کنونی بیش از 95 درصد بازار روغن نباتی در انحصار دو یا سه شرکت خصوصی است و وقتی چنین انحصاری به وجود می‌آید و واردکنندگان روغن خام با یکدیگر هماهنگ هستند و کارتل ضد دولتی و ضد مردمی به وجود می‌آید.

دبیر کل خانه کشاورز تاکید کرد:‌ دولت باید پیش از واگذاری وظایف تصدی گری خود در حوزه بازار به بخش خصوصی مطالعه بیشتری کند و اگر تشکلی توانمندی لازم برای تنظیم بازار را ندارد باید آن را توانمند کند که البته در حال حاضر بخش خصوصی واقعی و توانمند در کشور نداریم.

به گزارش ایسنا، چندی است علیرغم کاهش قیمت جهانی انواع روغن خام و حذف مالیات بر ارزش افزوده هشت درصدی واردات روغن، قیمت روغن نباتی در بازار داخلی کاهش نیافته که اعتراض برخی کارشناسان و مسوولان وزارت جهاد کشاورزی را در پی داشته است.

به گونه‌ای که عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامه ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی ضمن انتقاد از عملکرد بخش خصوصی برای تنظیم بازار روغن نباتی گفت:‌ علی‌رغم کاهش قیمت جهانی روغن خام، قیمت روغن نباتی در بازار داخلی کاهش نیافته و با وجود واردات چهار میلیارد دلاری روغن خام و دانه‌های روغنی، محصول تولیدکننده داخلی روی دستش باقیمانده است.

البته محمد قبله دبیرانجمن روغن نباتی در پاسخ به این اعتراض می‌گوید علی‌رغم کاهش قیمت جهانی و حذف مالیات بر ارزش افزوده واردات روغن خام، به دلیل افزایش نرخ ارز و هزینه‌های تولید از سال گذشته تا کنون، نمی‌توان قیمت روغن نباتی در بازار داخل را کاهش داد.
کد خبر f06d90aa39eb41d983d32f1b108add07

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • موحد ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
    1 1
    نفس واگذاری نه تنها اشتباه نبوده بلکه اشتباه این استکه هنوز دولت قسمت اعظم بازرگانی کشور را در اختیار خود حفظ کرده است. همواره گفته میشود بخش خصوصی واقعی و توانمند در کشور نداریم ، مگر دولت و دولتیان اجازه میدهند بخش خصوصی، در حد و اندازه مطلوب ظاهر گردد ، همینکه بخش خصوصی تا کنون توانسته در فضای ده تا پانزده درصدی اقتصاد تنفس کند و بحیات خود ادامه دهد نشان از اقتدار آن است والا تاکنون باید اثری از آن باقی نمیماند. واگذاری روغن وتنظیم بازارآن به بخش خصوصی جزء معدود اقلام مثبت کارنامه دولت فعلی است ، اگر اشکالاتی دارد و احیانا برخی سوء استفاده ها بعمل می آید چاره این نیست که دو باره دولتی شود ، باید اشکالاتش مرتفع گردد ، از جناب کلانتری انتظار این استکه در این راه قدم بردارند نه اینکه همنوا با مخالفین خصوصی سازی، نفس واگذاری را زیر سئوال برند . از فعالان اقتصادی در بخش روغن نیز انتظار میرود بهانه به دست مخالفین ندهند و تلاش نمایند در این خصوص کارنامه خوبی از خود بجای گذارند ، شاید زمینه برای واگذاری سایر بخشها نیز فراهم گردد . یقینا انجمن صنایع روغن و شرکتهای تعاونی مربوط میتوانند با احساس مسئولیت بیشتر در این خصوص نقش موثر ی ایفا نمایند