فائو پیش‌بینی می‌کند در آینده تمایل به مصرف غذای سالم بیشتر شود.

سازمان ملل در گزارشی که به تازگی منتشر کرده به بررسی روند عرضه و تقاضای جهانی غذا تا سال 2030 پرداخته است.

بنا به آمار ارائه‌شده در این گزارش، جمعیت جهان تا سال 2030 حدود 19 درصد رشد خواهد داشت که این موضوع به این معنی است که از سال 2014 تا 2030 حدود 1.3 میلیارد نفر به جمعیت جهان اضافه خواهد شد و این جمعیت مسلماً نیاز به تغذیه خواهند داشت.

البته افزایش جمعیت، بنا به نظرات ارائه‌شده در این گزارش، در مناطق مختلف جهان به شدت ناهمگن خواهد بود. رشد جمعیت آفریقا در حدود 50 درصد خواهد بود در حالی که اروپا حتی کاهشی اندک در تعداد جمعیت خود را تجربه خواهد کرد. علاه بر این، مناطق مختلف جهان، روندهای جمعیت‌شناسی متفاوتی را نیز تجربه خواهند کرد. طولانی‌تر شدن عمر، یکی از این تغییرات روندی در جمعیت‌شناسی کشورهاست.

یکی از دلایل طولانی‌تر شدن سال‌های زندگی می‌تواند مصرف غذاهای سالم‌تر باشد و همچنین افراد با سن بالاتر احتمالاً تمایل و اجازه مصرف انواع سالم‌تری از غذا را خواهند داشت. کل این روند به این معنی است که احتمالاً در سال‌های پیش‌رو، مصرف انواع مواد غذایی سالم‌تر مثل گوشت ماهی و... افزایش خواهد داشت. البته در کنار چنین روندی، افزایش شهرنشینی ناگزیر تمایل مردم به مصرف غذاهای آماده و فرآوری‌شده را افزایش خواهد داد. همچنین افزایش جمعیت طبقه متوسط در چین و هند، دو کشور با جمعیت بالای یک میلیارد نفر به شدت مصرف و نوع مواد غذایی استفاده‌شده در جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. کشش درآمدی تقاضا در بین کشورهای مختلف نیز به شدت متفاوت است به عنوان مثال در کشورهای با سطح درآمد پایین، افزایش درآمد باعث افزایش مخارج در بخش مواد غذایی خواهد شد در حالی که این روند در کشورهای با درآمد بالا بسیار کمتر و حتی در مواردی منفی خواهد بود. اما این افزایش تقاضا قرار است چگونه تامین شود؟ در چند دهه گذشته روند تامین غلات و محصولات کشاورزی در جهان تغییرات اساسی داشته است، این وضعیت به عقیده کارشناسان سازمان ملل ادامه‌دار خواهد بود و تا سال 2022، کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور بخش اعظم محصولات کشاورزی و غذای دام مورد نیاز جهان را تامین خواهند کرد.

این کشورها همچنین با گذشت زمان واردات گوشت و انواع فرآوری‌شده غلات را افزایش خواهند داد. تولید انواع روغن، چه روغن‌های گیاهی و چه روغن به عنوان محصولات جنبی تولیدات پروتئینی تا سال 2022 بیش از 26 درصد افزایش خواهد داشت. همچنین افزایش تقاضای این دسته از محصولات در جهان، باعث جذب تولیدکنندگان به این بخش خواهد شد. کشورهای در حال توسعه بیشتر مصرف‌کننده روغن‌های گیاهی برای مصارف خانگی و کشورهای در حال توسعه برای تولید سوخت‌های زیستی خواهند بود. این سازمان همچنین پیش‌بینی می‌کند بیشتر مصرف پروتئین حیوانی جهان تا سال 2030، از گوشت ماهی تامین شود. روند افزایشی این محصول که از سال 1950 آغاز شده، احتمالاً ادامه‌دار خواهد بود و مردم بیشتری در جهان هم به دلیل هزینه کمتر و هم به دلیل سالم‌تر بودن، آن را جایگزین انواع دیگر پروتئین‌های حیوانی موجود خواهند کرد.

احتمالاً روند قیمتی مواد غذایی نیز، اگرچه در حال حاضر با کاهش روبه‌رو است اما روند افزایشی را تجربه خواهد کرد. شکر و انواع روغن‌های گیاهی با افزایش قیمت روبه‌رو خواهند بود. گوشت قرمز نیز احتمالاً وضعیتی مشابه را خواهد داشت اما روند در مورد گوشت ماهی برعکس خواهد بود. همچنین با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود سرعت رشد تولید غلات در جهان کند شود، احتمالاً این دسته از مواد غذایی نیز با رشد قیمتی در آینده مواجه خواهند شد.

منبع:خبرآنلاین
کد خبر cefe923b4d4a47749ce1bb298f935264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =