مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: جمعیت مسلمانان جهان تا سال 1400 به حدود 30 درصد کل جمعیت جهان خواهد رسید و غذای حلال نیز می‌تواند 20 درصد کل تجارت جهانی را در مواد غذایی به خود اختصاص دهد.

به گزارش فارس، دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بررسی کوتاهی در مورد غذای حلال و تاثیر آن در ایجاد فرصت ارتباط با سایر ادیان انجام داد و اعلام کرد: غذاهای سالم و حلال دسته ای از تولیدات هستند که در آنها موادی که از نظر دین اسلام حرام معرفی شده اند، استفاده نشده و تولید و ارائه آن ها هم طبق قوانین اسلامی باشد. برند یا نشان تجاری حلال به عنوان یک استاندارد جهانی غذایی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان، عاملی برای توسعه مبادلات و صادرات محصولات صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیراسلامی است. رعایت استانداردهای تولید حلال به ویژه برای واردات محصولات به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان در کشورهای غیراسلامی ضروری است، لذا در این راه وظیفه حکومت های کشورهای اسلامی این است که با تدوین آیین نامه ها و دستورهای شفاف، راه توسعه این نوع از تجارت را هموار کنند که در این راه، تدوین دستورالعمل های اختصاصی مذاهب مختلف در اسلام با توجه به تفاوت های موردی (برای مثال فقه شیعه در مواردی با فقه سایر مذاهب تفاوت دارد)، تاثیر بسزایی خواهد داشت.

عرضه مواد غذایی مشروع یهودیان در کشورهای غیرمسلمان در مقایسه با محصولات غذایی حلال چندین برابر بوده که این شرایط را می توان با افزایش آگاهی و بیان ابعاد حلال برای غیر مسلمانان تا حدود زیادی رفع کرد تا از این طریق با احترام به اصول اعتقادی، زمینه پیشرفت تجاری آنها را نیز فراهم آورد. ضمن اشاره به این نکته که جمعیت مسلمانان جهان تا سال 1400 به حدود 30 درصد کل جمعیت جهان خواهد رسید، غذای حلال نیز در آینده می تواند به سادگی 20 درصد کل تجارت جهانی را در مواد غذایی به خود اختصاص دهد، لذا ضروری است تا با برنامه ریزی صحیح در راستای اختصاص سهم شایسته ای از تجارت جهانی محصولات حلال به ایران، اقدامات لازم انجام پذیرد.

طبق آمارهای ارائه شده در گزارش، بیشترین جمعیت مسلمان، موجب بیشترین مصرف غذای حلال و بیشترین گردش مالی در منطقه ای است که ایران از پتانسیل بالقوه ای برای ایفای نقش مهمتر در صنعت غذای حلال در این منطقه برخوردار است.
کد خبر bfd55174bf144acab030817096e31e03

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =