وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم رفع رانت در سازمان غذا و دارو گفت: هنوز در این سازمان رانت و امضاهای طلایی وجود دارد که باید این بساط جمع شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاح مجموعه داروسازی اکتوور با بیان اینکه این مجموعه قرار بود قبل از عید افتتاح شود که به هر دلیلی نشد، گفت: بنده از دکتر پیرصالحی خواستم بررسی کنند که این کارخانه در چه مرحله‌ای قرار دارد که ایشان گفتند این مجموعه یکی از افتخارات نظام دارویی کشور است. حال شاید زیباترین اتفاقی که باید برای این مجموعه می‌افتاد این بود که امروز و هم زمان با ولادت امام زمان (عج) افتتاح می‌شد.

وی افزود: آنچه ما از امام زمان انتظار داریم این است که بیاید و عدالت گستری کند. زیرا امروز جهان و بشریت از بی عدالتی رنج می‌برند. بی عدالتی در عرصه توزیع منابع، بی عدالتی در توزیع منابع سلامت، بی عدالتی در بهره برداری از زمین و … در جهان وجود دارد. به هر ترتیب امروز صنعت دارویی کشور نیازمند رویکردی جدید است. من در شانزدهم بهمن ماه سال گذشته با اعتماد نمایندگان مجلس رأی اعتماد دریافت کردم. رأی اعتمادی که با بزرگ منشی عزیزان بالاترین درصد اعتماد بود. در برنامه‌ای که اعلام کرده بودم اولین گامم حمایت از تولید داخل بود.

نمکی ادامه داد: در زمان سرپرستی وزارت بهداشت اولین جایی که برایش تصمیم گرفتم سازمان غذا و دارو و مجموعه هیأت امنای ارزی بود. خیلی‌ها در آن زمان به سراغم آمدند که برخی‌شان خیرخواه بودند و برخی‌شان در لباس خیرخواهی می‌خواستند مرا اغفال کنند. انگار که با کودکی کم تجربه سر و کار دارند. می‌گفتند این کار را نکن و این مسئولیت را قبول نکن چرا که بدنام می‌شوی، من گفتم اصلاً من برای نام شهرت نیامده‌ام. من برای این آمدم که بدنام شوم و می‌دانم کجا آمده‌ام. من یک رسالت دارم و یکی از رسالت‌هایم این است که پاکسازی را باید نهادینه کنم.

وی افزود: بنده یک روز در کنار همرزمانم از مرزهای جغرافیایی دفاع می‌کردیم اما امروز باید از مرزهای اخلاق دفاع کنیم. در هفته گذشته در استان فارس ۱۲۰۰ کیلومتر را گشتم. در آنجا مادر شهیدی که دو شهید داده بود و تمام زندگی‌اش را فروخته بود تا بتواند درمانگاهی با نام فرزندانش دایر کند منتظر این بود که وزیر بهداشت جمهوری اسلامی برود تا این درمانگاه را افتتاح کند. حال چطور می‌شود که وزیر بهداشت جمهوری اسلامی وقتی بی اعتمادی عمومی را به دلیل فساد می‌بیند، تحمل کند؟ بنابراین پاک کردن این فساد رسالت بنده است. حتی اگر جانم را بر روی این کار بگذارم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما مدت‌هاست که قالی عمرمان از نیمه گذشته است، گفت: به همین دلیل من آقای دکتر پیرصالحی را صدا کردم و از ایشان خواستم که ماموریت‌هایی را انجام دهند. البته بنده دکتر اصغری را سالهاست که با پاکیزگی، صداقت و اخلاص می‌شناسم، اما احساس کردم ایشان خیلی توان در آمیختن با مشکلات سازمان را ندارند. باید توجه کرد که ما در نظام دارویی مملکت‌مان مشکلاتی داریم و اولین مشکل خود ما هستیم. اولین جایگاه پر مخاطره دولت و سازمان غذا و داروست. بنده آقای دکتر پیرصالحی را صدا زدم و اصولی را برایشان تعریف کردم. یکی از این اصول این است که باید صنعت تولید داخل را تقویت کرده و جلوی واردات بی‌رویه را بگیریم.

نمکی با بیان اینکه در این حوزه اقدامات خوبی انجام شده است، اظهار کرد: اما من هنوز از این اقدامات راضی نیستم و اخیراً هم به آقای دکتر پیرصالحی عرض کردم که گرچه در سازمان غذا و دارو کارمندان شریف کم نداریم، اما هنوز هم در این سازمان امضاهای طلایی وجود دارد و هنوز برخی به قول قدیمی‌ها دیزی‌شان پیش فر است و هنوز برخی می‌توانند در این سازمان از رانت استفاده کنند. برخی می‌توانند کارهای خودشان را جلو انداخته و کارهای دیگران را عقب بیندازند. این اصلاً مورد نظر من نیست و به دکتر پیرصالحی اعلام کردم که باید این شبکه پوسیده و مزخرف جمع شود و من برای آن زمانی را مشخص می‌کنم و بیش از این تحمل نمی‌کنم. حتی اگر قرار باشد خودم آنجا بنشینم این رانت را جمع خواهم کرد و با کمال وجود و با تمام قدرتم این کار را انجام می‌دهم.

نمکی ادامه داد: اگر منی که صنعت دارو را می‌شناسم و سال‌ها در این حوزه هلدینگ‌ها و کارخانه‌هایی را اداره کرده‌ام نتوانم این رانت را جمع کنم باید درش را ببندیم. من با تمام وجود در این کار ایستاده‌ام. باید سازمان غذا و دارو درست شود. باید همه چیز در این سازمان شفاف باشد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: من این مأموریت‌ها را از دکتر پیرصالحی خواسته‌ام و اگر این اتفاقات تا زمان مشخص شده، نیفتد شخصاً به این حوزه ورود خواهم کرد. دولت نباید مانع توسعه بخش خصوصی شود. دولت نباید این قدر راه را برای برخی ببندد و برای برخی باز کند. در دستگاه دولتی نباید بی‌عدالتی و رانت خواری را جا بیندازیم. همه اینها باید جمع شود و ما باید این گام را برداریم. در دستگاه دولتی و به ویژه در این حوزه هیچ کس با فرد دیگر فرقی ندارد. فقط کسی فرق دارد که با عرضه‌تر، مردم دارتر و دلسوزتر است و کیفیت کارش بالاتر است.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش خطاب به صنعت داروسازی کشور نیز گفت: من نمی‌گذارم دارویی که تولید داخلی‌اش وجود دارد، فرد دیگری آن را از طریق رانت وارد کند، اما در عین حال هم نمی‌گذارم دارویی که کیفیت ندارد، وارد بازار شود. من وزیر بهداشت هستم و متولی سلامت مردم. بنابراین همان طور که اجازه رانت در حوزه واردات را نمی‌دهم در حوزه تولید داخل نیز اجازه رانت را نخواهم داد. نباید در مملکت داروی بی‌کیفیتی وارد داروخانه شود وگرنه من درب آن کارخانه را خواهم بست؛ چرا که من متولی سلامت مردم هستم. بنابراین صنایع داروسازی باید تلاش کنند تا کیفیت را ارتقا دهند و حداقل استانداردهای ملی را به خوبی رعایت کنند.

نمکی با بیان اینکه من نمی‌توانم هم کالایی را گران‌تر بخرم و هم بی کیفیت‌تر، گفت: تولید داخل باید خودش را ارتقا دهد. حمایت از تولید داخل به این معنی نیست که از هر کالایی حتی بی‌کیفیت حمایت کنیم و تاوانش را از جیب مردم بپردازیم؛ این نه سیاست ماست و نه سخن مقام معظم رهبری است. صنعت داخلی باید خودش را ارتقا دهد. در عین حال صنعت داخلی دارو نباید به پای یکدیگر بپیچند. فکر نکنید اگر برای یکدیگر تله گذاشتید و یکدیگر را خراب کردید و برای هم پرونده ساختید و دیگری را از بازار حذف کردید، شما جایگزینش می‌شوید. شاعر می‌گوید «اندر پس پرده گفت‌وگوی من و توست / چون پرده برافتد نه تو مانی و نه من». من ندیدم ناجوانمردی را که در درازمدت برنده شود و جوانمردی را که در درازمدت ببازد. بنابراین راه را اشتباه نروید و رقابت سالم داشته باشید؛ نه اینکه به نیت حذف یکدیگر رقابت کنید. گرفتن بازار را با لجن مالی یکدیگر دنبال نکنید؛ چرا که در این صورت قطعاً بازی را می‌بازید. چرا که بعد از مدتی پرده‌ها فرو می‌افتد که راه را اشتباه رفته‌اید.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش نیز گفت: در عین حال از صنعت داروسازی می‌خواهم که مقداری قیمت تمام شده تولید و هزینه‌های سرباری را کاهش دهد. ما با این قیمت‌های تمام شده بازار دنیا را از دست می‌دهیم. البته ما هم باید راه‌هایی را برای شما باز کنیم، اما واقعیت این است که قیمت تمام شده ما همچنان بالاست. زیرا ما هنوز بازار صادراتی را برای خودمان پیدا نکرده‌ایم و هنوز در بسیاری از موارد تولیدات ما کیفیت عرضه در بازارهای جهانی را ندارد. یک زمانی ما اصلاً داروی ترک را قبول نداشتیم، اما امروز ترکیه بهترین بازارهای دنیا را با فرآورده‌هایش می‌گیرد. بنابراین ما هم باید به صادرات به عنوان یک اصل فکر کنیم.

نمکی با اشاره به یکی دیگر از مشکلات صنعت دارویی کشور گفت: مشکل دیگرمان بدنه داروسازهای کشور هستند. به ویژه کسانی که در قسمت عرضه و توزیع کار می‌کنند. اولاً توزیع داروی ما هنوز یک نوع توزیع سنتی و غیر علمی است که باید آن را اصلاح کنیم. از آنجایی که هنوز سیستم توزیع‌مان مدرن نیست، همه چیز را به صورت سنتی و نیمه سنتی پیش می‌بریم. من واقعاً از همکارانم در سازمان غذا و دارو و بخش خصوصی می‌خواهم که نظام توزیع را اصلاح کنند. در حال حاضر قیمت تمام شده بسیار بالاست و پخش‌ها تقریباً با حاشیه ضرر کار می‌کنند.

وی تاکید کرد: موضوع دیگر نظام ارائه و عرضه داروست. متأسفانه داروخانه‌های ما در عرضه داروهای ساخت داخل بی لطفی می‌کنند. در هفته گذشته پیرمردی به من مراجعه کرد و گفت آقای دکتر من به داروخانه‌ای رفتم و داروی داخلی و مشابه خارجی‌اش را روی میز گذاشتند و وقتی که پرسیدم دلیل اختلاف قیمت این دو دارو چیست؟ داروخانه دار گفت که اختلاف اینها مانند ماشین پراید و بنز است. وقتی داروساز ما به بیمار می‌گوید فرق بین تولید داخل با داروی خارجی مانند فرق پراید و بنز است، این جفا را چه کسی بیرون از صنعت دارو می‌تواند در حق این صنعت روا دارد. آقایان داروخانه‌دار بدانید امروز ۹۷ درصد داروهای تولید داخل ۵۵۰ میلیون دلار ارزبری دارد و سه درصد وارداتی ۱.۳ میلیارد دلار ارز می‌برد. حال اگر این موضوع وارونه شود و اگر صنعت داخلی فرو بریزد همه منابع کشور را هم فقط برای واردات دارو وسط بیاوریم، باز هم کم خواهیم آورد و این یعنی فاتحه صنعت دارو خوانده است و نظام سلامت بر هم خواهد ریخت.

نمکی ادامه داد: اگر قرار است داروخانه‌های شما فعالیتش را ادامه دهد با همین تولید داخل خواهد بود نه با واردات؛ هر چند که امروز فریبانه برای شما تخفیف‌هایی را قائل می‌شوند، اما اگر صنعت داخلی این مملکت رونق گرفت، درب داروخانه‌ها باز می‌ماند، اما اگر فروپاشید با واردات نمی‌شود قفسه داروخانه‌ها را پر کرد. دولت هم نمی‌تواند این پول را هزینه کند و اصلاً منابع دولتی جوابگوی واردات دارو نیست. بنابراین همکاران داروسازمان که اکثراً انسان‌های شریفی هستند، بدانند که در پشت میز داروخانه صنعت داروسازی ملی را تحقیر نکنند. خیلی بد است که داروساز چاقو بردارد و بندهای صنعت داروسازی کشورش را پاره کند.

نمکی در پایان گفت: افتتاح این مجموعه داروسازی حرکت بسیار خوبی بود که با عشق انجام شد و باید این عشق را پاس بداریم.
کد خبر b85646cb00614eeb9287f4ee5aff4184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =