حذف ارز ترجیحی نباید بار هزینه ای دیگری بر مردم تحمیل کند

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مردم در شرایط سخت اقتصادی به سر می برند و ما نباید با اتخاذ تصمیمات غیر کارشناسی در خصوص حذف ارز ترجیحی شرایط را برای آنان سخت تر کنیم.

کمال حسین پور  با اشاره به حذف ارز ترجیحی برای تامین کالاهای اساسی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بیان کرد: ما شاهد بودیم در سال های اخیر ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی و نهاده های دامی در نظر گرفته شده بود،  اما متاسفانه سوء استفاده های زیادی از این ارز ترجیحی صورت گرفت. همان طوری که در طول چند سال اخیر شاهد بودیم تخصیص این ارز ترجیحی آن طور که مورد نظر بود به معیشت مردم کمک نکرد.

وی در ادامه اظهار کرد: متاسفانه در طول این سال ها این ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب مردم نرفت بلکه به جیب افراد دیگری رفت. مردم در طول این سال ها آنطور که باید و شاید از کمکی که دولت برای بهبود معیشت آنان در نظر گرفته بود بهره مند نشدند. هدف از حذف ارز ترجیحی نیز با هدف کمک به مردم صورت خواهد گرفت. ما در بودجه های گذشته هزینه زیادی را متقبل می شدیم تا کالای اساسی به قیمت مناسب به دست مردم برسد اما سیاست ما چندان موفق نبود.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:در شرایط سخت اقتصادی باید راهکار مناسب جایگزینی برای حذف ارز ترجیحی اتخاذ شده تا فشار مضاعفی بر مردم وارد نشود و با کوتاه کردن دست دلالان منابع حاصل به جیب مردم برود از سوی دیگر حذف ارز ترجیحی نباید بار هزینه ای دیگری را به مردم تحمیل کند. مردم در شرایط سخت اقتصادی به سر می برند و ما نباید شرایط را برای آنان سخت تر کنیم. قطعا باید راهکارهای جایگزین مناسبی در نظر گرفته شود تا فشاری به مردم وارد نشود. امروز  برخی از افرادی که از حذف ارز ترجیحی متضرر می شوند دارند فضای جامعه را متشنج می کنند که با حذف ارز ترجیحی قیمت ها افزایش چشم گیری خواهد داشت؛  در حالی که اینگونه نیست و باید اطلاع رسانی دقیق صورت گیرد.

وی در ادامه تاکید کرد: همان طوری که رئیس جمهور نیز در گفت و گوی تلویزیونی با مردم تاکید کردند، باید حتما راهکارهای جایگزین مناسب در نظر گرفته شود و دهک های آسیب پذیر نیز مشخص شوند. اکنون دو راهکار جایگزین مطرح شده است. یکی تخصیص منابع به صورت یارانه نقدی در اختیار مردم و دیگری دادن بن کارت به مردم است. اما نحوه اجرای این موضوع نیز بسیار مهم است. دولت باید حتما روش اجرایی مناسبی را برگزیند. مجلس نیز در این حوزه دغدغه دارد. مجلس و دولت در حال رایزنی با یکدیگر هستند تا بهترین روش جایگزین انتخاب شود.

منابع حاصل از حذف ارز ترجیحی باید به جیب مردم برود
وی افزود: هدف ما این است که منابع ارز ترجیحی به جیب مردم برود و دست دلالان و رانت خواران از این منابع بریده شود. از نظر بنده اگر این منابع به صورت یارانه نقدی به مردم داده شود، نتیجه بهتری خواهد داشت. این گونه مردم می توانند پول خودشان را مدیریت کنند. البته بحث تورم نیز در این بین حائز اهمیت است. باید بررسی کارشناسی صورت گیرد تا مناسب ترین راهکار جایگزین شود. در طول سالیان گذشته سیاست های خوبی نیز اتخاذ شده است اما در اجرا با شکست روبه رو شده است. بررسی کارشناسی بسیار حائز اهمیت است و باید تصمیمی کارشناسانه در این حوزه اتخاذ شود.

منبع:ایسنا

کد خبر 51948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =