فود پرس - سازمان غذا و دارو با صدور بخشنامه ای نحوه بازنگری در استفاده از چربی های گیاهی در محصولات لبنی را اعلام کرد.

به گزارش فودپرس، متن کامل این بخشنامه به شرح زیر است:

در راستای ارتقاء ویژگی های تغذیه ای فرآورده های لبنی و محدودیت استفاده از چربی های گیاهی با تاکید بر روغن پالم در محصولات لبنی و با عنایت به حساسیت وزارت متبوع به موضوع ارتقاء کیفیت و ایمنی محصولات لبنی ؛ بر اساس مصوبات "کمیته فنی بازنگری استفاده از روغن پالم در محصولات غذایی با تاکید بر محصولات لبنی" و رأی کمیته فنی قانونی مورخ 19/5/1393 در خصوص لزوم حفظ اصالت فرآورده های لبنی از طریق راهکارهای اجرایی ذیل نامه مقتضی است به استناد بندهای مربوطه و در فاصله زمانی تعیین شده پس از تصویب در کمیته فنی و قانونی آن دانشگاه نسبت به عملیاتی ساختن مفاد آن اقدام لازم معمول شود و گزارش اقدامات بعمل آمده به این اداره کل ارسال گردد.

1     . ممنوعیت صدور و تمدید پروانه بهداشتی جدید برای تولید و ورود انواع خامه گیاهی (صبحانه، قنادی، طعم دار و مخلوط گیاهی) از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و اصلاح کلیه پروانه های بهداشتی صادره بمنظور تولید خامه با استفاده از چربی حاصل از شیر تا پایان شهریور ماه سال جاری. ضمنا بخشنامه های شماره 19273/675/د مورخ 28/12/90 و 5960/675/د مورخ 8/6/1390 در خصوص اجازه صدور پروانه بهداشتی ساخت خامه گیاهی و مخلوط کان لم یکن می گردد.

2     . ممنوعیت صدور و تمدید پروانه بهداشتی جدید برای تولید و ورود انواع پنیر خامه ای با چربی گیاهی، پنیر پروسس با چربی گیاهی، پنیر تازه (UF) با چربی گیاهی و پنیر پیتزا با چربی گیاهی از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و اصلاح کلیه پروانه های بهداشتی صادره بمنظور تولید انواع پنیر با استفاده از چربی حاصل از شیر تا پایان شهریور ماه سال جاری.

3     . ممنوعیت صدور و تمدید پروانه بهداشتی جدید برای تولید و ورود کره اسپرید مخلوط از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و اصلاح کلیه پروانه های بهداشتی صادره بمنظور تولید انواع کره با استفاده از چربی حاصل از شیر تا پایان شهریور ماه سال جاری.

4     . ممنوعیت صدور و تمدید پروانه بهداشتی جدید برای استفاده از روغن پالم کرنل، پالم استئارین و پالم در مغزی (میکس) بستنی از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و اصلاح کلیه پروانه های بهداشتی صادره تا پایان شهریور ماه سال جاری.

5     . ممنوعیت صدور و تمدید پروانه بهداشتی جدید برای کاربرد روغن پالم کرنل استئارین در کلیه محصولات غذایی از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و اصلاح کلیه پروانه های بهداشتی صادره تا پایان شهریور ماه سال جاری.

6         . ادامه ممنوعیت صدور مجوز جهت تولید و ورود محصول شیرخشک صنعتی با چربی گیاهی

از تاریخ ابلاغ این بخشنامه تولید کنندگان فراورده های لبنی و وارد کنندگان محصولات  فوق تا پایان شهریور ماه سال جاری فرصت دارند نسبت به اصلاح پروانه بهداشتی محصولات مذکور اقدام نمایند و فرمولاسیون محصولات را  بر اساس پروانه های اصلاح شده منطبق نمایند
کد خبر 328d74ac101c4fc79c1b345e0ebefe4e

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک فعال صنایع غذایی ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
    2 0
    بی شک مطابق مطالب فوق تا قبل از این تاریخ تمامی استفاده کنندگان از چربی گیاهی پالم مجوز مصرف در پروانه ساخت محصولات ذکر شده بالا را داشته اند و در عین حال در محصولات دیگر لبنی مثل شیر هم بطور غیر قانونی بکار می برده اند حال سوال اینجاست : 1- اگر این چربی مضر ترین چربی های گیاهی محسوب میشود چرا از سازمان غذا دارو مجوز مصرف در محصولات فوق پروانه ساخت دریافت میکند ؟ 2- آیا قبل از این مسئولین سازمان غذا دارو از این واقعیت علمی بی اطلاع بودند که اکنون در کمیته فنی خود آنها را ممنوع المصرف نمودند !!؟ 3- آیا این ضعف دستگاه نظارت کننده نیست که سالهاست این ماده در لبنیات و روغن مصرف میشود و از پارسال تا امسال همزمان با تعویض مسئولین غذا دارو به اوج مصرف خود در لبنیات و روغن مایع میرسد !!!؟ 4- نقش کنترولی آزمایشگاه مرجع غذا دارو در این تخلف که سالهاست در جریان است چیست آیا این ضعف علمی این آزمایشگاه را نشان نمیدهد؟ 5- آیا این موضوع و موضاعات زیادی از این دست که بفور در این سازمان درحال انجام است و هنوز علنی نشده است ضعف علمی این دستگاه که مدیر کل فراورده های غذایی آن دامپزشک است نیست ؟ 6- آیا این روغن های مضر با این تناژ بالا مجوز ورود از سازمان غذا دارو را نداشته است !!!؟ 7 - چرا بعد از اینکه این مسئله رسانه ای شد و به یک بحث مهم تبدیل میشود این سازمان شروع به تشکیل کمیته فنی و ممنوعیت مصرف کالا ی مضر را اعلام میکند آیا این ضعف علمی این سازمان نیست و آیا های دیگر که مدیر کل سازمان غذا دارو با مدرک دامپزشکی اش باید جوابگو باشد .