دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به اینکه اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی در سطح کشور غیراستاندارد بوده و مصرف انرژی بالایی دارند، گفت: قرار است سازمان استاندارد با همکاری پژوهشگاه آرد و نان و وزارت بهداشت برنامه جدی را برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی اجرا کنند.

محمود مرشدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و سازمان استاندارد پیشنهاد کرده‌اند برای هر 10 نانوایی سنتی یک کارشناس صنعت غذا به منظور نظارت بر فعالیت‌های آنها تعیین شود، اظهار کرد: در صورت اجرای برنامه گسترده برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی، سازندگان داخلی ماشین‌آلات توانایی تامین نیاز این برنامه را خواهند داشت.

او با اشاره به فرسودگی بالای ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی گفت: این ماشین‌آلات علاوه بر پخت نان با حرارت مستقیم و غیربهداشتی و مصرف بسیار بالای انرژی، باعث آلودگی هوا نیز می‌شوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی افزود: در سال 1368 به منظور بهبود صنعت نان، افزایش کیفیت و بهداشت و تولید نان در قالب صنعتی، بودجه‌ای در حدود 500 میلیون دلار به واردات ماشین‌آلات نان‌های صنعتی اختصاص یافت که در نهایت مشخص نشد نتیجه هزینه‌کرد این بودجه هنگفت چه بوده است. متاسفانه در جریان اجرای طرح نان صنعتی هیچ توجهی به توان سازندگان ماشین‌آلات داخلی نشد و صرفا خرید از خارج صورت گرفت. این در حالی است که در ابتدا قرار بود 20 درصد ماشین‌آلات داخلی بوده و به تدریج میزان داخلی سازی ماشین آلات پخت نان صنعتی افزایش یابد که در نهایت خرید به صورت کامل از خارج انجام شد.

وی افزود: هزینه سنگینی برای واردات ماشین‌آلات تولید نان صنعتی صرف شد اما در نهایت سرمایه‌گذاری انجام شده روی کارخانه‌های نان صنعتی عملا به تولید منجر نشد و نان صنعتی آنطور که برنامه‌ریزی شده بود نتوانست وارد سفره مردم شود. متاسفانه به دلیل وابستگی زیاد به نان سنتی، هنوز فرهنگ مصرف نان صنعتی در کشور جا نیفتاده است. در ابتدا قرار بود نان سنتی به روش صنعتی در کشور تولید شود که بعدا این کار به تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم تغییر یافت. در حال حاضر تنها حدود 10 تا 15 درصد از کل مصرف نان در کشور مربوط به نان‌های حجیم و نیمه ‌حجیم می‌شود که بیشترین میزان تولید این نوع نان نیز مربوط به واحدهای صنفی است.

مرشدی با تاکید بر ضرورت اصلاح فرایند تولید نان در کشور به منظور تولید نان سالم و بهداشتی اظهار کرد: در حال حاضر 16 شرکت سازنده ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی دارای نشان استاندارد عضو انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی هستند. البته تعداد سازندگان ماشین آلات در کل کشور به 100 سازنده نیز می‌رسد.

وی از صادرات ماشین آلات پخت نان و شیرینی ساخت ایران به بازارهای عراق، آسیای میانه، آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و گفت: در زمینه تامین مواد اولیه خود دچار مشکلاتی هستیم. 50 درصد از مواد اولیه خود را از داخل تامین می‌کنیم و تامین فولاد از شرکت فولاد مبارکه نیز با دشواری‌هایی همراه است. قرار است با تشکیل یک شرکت تعاونی کار تامین مواد اولیه را دنبال کنیم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به نامه سازندگان ماشین آلات پخت نان و شیرینی به وزیر سابق صنعت گفت: در این نامه نوشتیم که اگر قرار است نان خودمان را به صورت صنعتی تولید کنیم باید تلاش کنیم این صنعت را بومی کنیم نه اینکه صرفا از اروپایی‌ها تقلید کنیم.

کد خبر 28212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =