کشاورزی> بسته محصولات جایگزین علوفه در راستای تنوع بخشی و کاهش وابستگی به واردات نهاده ها از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تدوین شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اعلام این مطلب گفت: در حوزه نهاده هایی مانند علوفه و خوراک دام و طیور که وابستگی بالایی به واردات داریم، محصولات جدیدی را به عنوان جایگزین در نظر گرفته ایم.

ارژنگ جوادی، علوفه هایی همچون تریتیکاله، باقالای کم تانن، گیاه سمر، سر طوقه های چغندر، ضایعات کارخانجات پسته و سر شاخه های نیشکر را از جمله گیاهان علوفه ای جایگزین در این بسته برشمرد.

وی اظهار داشت: بسته پیشنهادی محصولات جایگزین علوفه برای خوراک دام و طیور این هفته تحویل وزیر جهاد کشاورزی می شود.

جوادی ادامه داد: در زیربخش های باغبانی و زراعت به ویژه برای گلخانه ها و گیاهان روغنی به دنبال تنوع بخشی در محصولات هستیم و بخشی از تحقیقات ما برای امکان سنجی کشت و تولید محصولات جایگزین متناسب با مزیت های مناطق خواهد بود.

وی در همین حال از تحول و دگردیسی در حوزه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی همراه با تحولات جهانی خبر داد و گفت: در راستای این تحول، افزایش مشارکت ذی نفعان و تولیدکنندگان را در تحقیقات بخش کشاورزی خواهیم داشت به طوری که آنان از ابتدایی ترین مرحله شکل گیری یک پژوهش مانند نیازسنجی تا انتهایی ترین مرحله که ارایه دستاوردها به عرصه اجرا است، نقش ایفا می کنند.

معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اضافه کرد: به منظور تقویت مشارکت و حضور ذی نفعان و بهره برداران در همه فرایندهای پژوهشی و فناوری، دستورالعمل های موجود بازنگری  و پس از اصلاحات اساسی در مهر ماه امسال به واحد های تحقیقاتی ابلاغ شد.

وی اذعان داشت: در این دستورالعمل ها علاوه بر ضرورت افزایش مشارکت ذی نفعان به جامع نگری در تحقیقات و همکاری مشترک میان واحد های تحقیقاتی اشاره شده است.

جوادی، تحقیق و پژوهش برای توسعه را از دیگر جنبه های تحول گرایی این سازمان دانست و گفت: پژوهش باید منجر به توسعه شود و از این رو لازم است تحقیقات در بخش کشاورزی، مساله محور و در راستای حل چالش ها و اولویت های بخش کشاورزی باشد.

وی در توضیحی بیشتر بیان داشت: به معنای دیگر حرکت بخش تحقیقات از دپارتمان محوری به سمت برنامه محوری است و اگر قرار باشد پاسخ به یک سوال را بدهیم، ضروری است تخصص های مختلف حول آن موضوع و سوال مورد استفاده قرار گیرد و نتیجه جامع و کامل به وزارت جهاد کشاورزی یا دستگاه سفارش دهنده ارایه شود.
کد خبر 0fc9c60792bf493886c4571c25319196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =