صنایع غذایی> دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران گفت: هرچند تاکنون مطالبات کلزاکاران را تسویه کرده ایم اما در حال حاضر نقدینگی و منابع مالی مورد نیاز را برای خرید تضمینی دانه روغنی سویا (تولید داخل)در اختیار نداریم.

محمد قبله افزود: طبق تفاهم صورت گرفته با وزارت جهادکشاورزی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی دانه های روغنی قرار بود به ازای واردات هر کیلوگرم روغن خام مبلغی به عنوان مابه التفاوت از واردکنندگان دریافت و بابت زیان حاصل از اختلاف نرخ خرید تضمینی دانه تا نرخ تجاری آن به کشاورزان تولیدکننده دانه های روغنی پرداخت شود.
وی تصریح کرد: برای اجرای این تفاهم و مدیریت واردات روغن خام و خرید دانه تولید داخلی مقرر شده بود؛ فاصله بین نرخ خرید تضمینی دانه داخلی و وارداتی، همچنین واردات یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 400 هزارتن روغن خام و افزایش قیمت مصرف کنندگان را برای تحقق این امر محاسبه کنیم.
وی گفت: اما آنچه هم اکنون رخ داد؛ اختلاف نرخ بین خرید تضمینی دانه داخلی و دانه وارداتی به دلیل واردات فراوان افزایش یافت و از هر کیلوگرم 450 به 770 تومان رسید.
وی اضافه کرد: همچنین امسال با کاهش واردات روغن خام و عدم افزایش قیمت مصرف کنندگان روبرو شدیم که همین امر ما را با کاهش نقدینگی مواجه کرده است.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران درباره خرید تضمینی کلزا نیز گفت: از ابتدای فصل خرید تاکنون 47 هزارتن دانه کلزا به ارزش 102 میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده که 35 میلیارد تومان آن بابت زیان ناشی از وارادات روغن خام تامین، پرداخت و تسویه شده است.
به گفته وی، امسال قیمت هر کیلوگرم دانه کلزا با قیمت 2200 تومان از کشاورزان خریداری شد.
قبله نرخ خرید هر کیلوگرم گلرنگ را نیز 2150 تومان عنوان کرد و افزود: تاکنون 2 هزار و 500 تن دانه گلرنگ از کشاورزان خریداری شده اما پیش بینی می شود خرید دانه گلرنگ به 3 هزار تن نیز برسد که زیان آن نیز 3 میلیارد تومان می باشد.
وی اضافه کرد: با دریافت چک لیست و شماره حساب کشاورزان مطالبات گلرنگ کاران کشور در حال پرداخت است و بزودی تسویه می شود.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، با بیان اینکه درحال حاضر منابع مالی برای خرید دانه روغنی سویا نداریم و با مشکل مواجه شده ایم، گفت: تاکنون منابع مالی مورد نیاز تامین بود و مشکلی برای خرید دانه های روغنی کلزا و گلرنگ نداشته ایم اما با این شرایط احتمال اینکه نتوانیم منابع مالی مورد نیاز خرید سویا را تامین کنیم، وجود دارد.
وی درباره درخواست افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت روغن نباتی برای مصرف کنندگان نیز افزود: با توجه به تفاهم نامه ای امضا شده بین وزارت جهادکشاورزی و انجمن صنایع روغن، برای حمایت از تولید دانه روغنی بایستی نرخ روغن نباتی بین 10 تا 15 درصد افزایش یابد.
وی اظهار داشت: طی دو سال گذشته با وجود افزایش هزینه های تولید، بخش خصوصی تغییری در قیمت روغن نباتی نداشته است در حالی که نرخ تمام محصولات افزایش قیمت داشته است.
به گفته وی، قرار بود دولت یک افزایش قیمت حداقل شش درصدی را برای روغن نباتی در نظر بگیرد درحالی که این مهم نیز رخ نداد و دولت دلیل آن را کاهش نرخ جهانی روغن خام عنوان کرد.
به گزارش به گزارش ایرنا، سالانه یک میلیون و 400 هزار تن روغن خام از انواع آفتابگردان، سویا و پالم وارد کشور می شود که 200 تا 300 هزارتن آن توسط بخش خصوصی برای شرایط اضطراری ذخیره سازی می شود.
همچنین 47 کارخانه تولیدکننده روغن نباتی تحت پوشش این انجمن صنفی فعالیت دارند.

منبع:ایرنا
کد خبر f189e73e4dbd486b948606bcb7cd9110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =