مواد غذایی> اقتصاد غذا – در حالی که سالانه حدود 20 میلیون تن کالای اساسی با ارز 4200تومانی وارد کشور می شود تجار بزرگ توانسته اند در ازای توافق خرید سالانه از شرکت های خارجی تخفیفاتی حتی بیش از 10 دلار و بعضا 40 دلار در هر تن را نصیب خود کنند.

به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فودپرس»، در حالی که طی سال های اخیر کشور با کمبود ارز مواجه بوده است و بسیاری از کارشناسان برفسادزا و رانت زا بودن ارز 4200 تومانی تاکید کرده اند حالا این روزها اخباری به گوش می رسد که بسیاری از تاجران کالاهای اساسی توانسته اند در این سال ها با بهره گیری از ضعف و احیانا کم کاری برخی از مدیران دولتی پول های هنگفت و سودهای افسانه ای را به جیب بزنند.

از اوایل سال 1397 تا کنون بیش از 50 میلیون تن کالای اساسی با ارز 4200 تومانی وارد کشور شده است و بسیاری از واردکنندگان توانسته اند علاوه بر سود مصوب و قانونی از طریق بیش بود قیمت و همچنین تخفیف های طرف خارجی سودهای نجومی را تجربه کنند. پول هایی که از جیب بیش از 80 میلیون ایرانی تنها به جیب معدود واردکننده سرشناس و دانه درشت کشور می رود.

در همین راستا یک منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری اقتصادغذا «فودپرس» در خصوص تخفیفات شرکت های خارجی به واردکنندگان ایرانی می گوید: تقریبا تمامی واردکنندگان با تجربه و سرشناس ایرانی از طرف های خارجی تخفیف های خوبی می گیرند واین تخفیف ها هیچ گاه نه اعلام می شود و نه بازگرداننده می شود و مستقیما به جیب واردکنندگان ایرانی می رود.

وی گفت: به عنوان مثال اگر قیمت ذرت در بازار جهانی به ازای هر تن حدود 330 دلار باشد این قیمت مورد تایید دولت ایران است اما در صورت قرارداد سالانه برای خرید با طرف خارجی، قیمت ذرت 290دلار برای طرف ایرانی خواهد بود و به ازای هر تن حدود 40 دلار مستقیما به جیب واردکننده ایرانی می رود. یا مثلا در خصوص خرید دانه سویا تراریخته از آرژانتین قیمت جهانی آن حدود تنی 630 دلار است اما در صورت قرار داد سالانه حدود 590-595 دلار به تاجر ایرانی فروخته می شود در حالی که دولت ایران قیمت 630 دلار را مد نظر قرار می دهد.

این منبع آگاه همچنین درخصوص خرید طرف های دولتی نیز گفت: دو شرکت بزرگ پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی از طرف دولت ایران خریدهای خارجی را انجام می دهند که این تخفیفات برای آنها هم صادق است اما دقیقا مشخص نیست با توجه به قیمت گذاری کالاهای اساسی وارداتی، سود حاصل از تخفیفات خارجی به جیب چه کسانی می رود یا چه سرنوشتی پیدا می کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تحریمی موجود، بخش مهمی از خرید های شرکت بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام از طریق مباشرین صورت می گیرد و معلوم نیست این تخفیفات چگونه در مراودات دولتی محاسبه شده و به دست چه کسانی می رسد.

 

کد خبر 7a62dd8aabae44c3aeb9fe9aa62ae18d

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =