۰ نفر
۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه تاکنون 6 میلیون و 650 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: همچنین طی سال جاری نزدیک به 100 هزار کلزا از کشاورزان خریداری شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین صفایی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی در حوزه اجرای سیاست های بخش کشاورزی از سال گذشته اقداماتی را شروع کرده که یکی از این اقدامات سازماندهی تولید بذور اصلاح شده در محصولات با اهمیت برای بخش کشاورزی بوده است.

وی اضافه کرد: در طول 8-9 سال گذشته تولید بذرهای اصلاح شده در کشور با آسیب جدی همراه بوده و طبق برآورد وزارت جهاد کشاورزی، تنها بین 25 تا 30 درصد کشاورزان کشور از این نوع بذر استفاده می کنند در شرایطی که ما برای تامین آب مشکلات زیادی داریم و در مورد زمین و منابع با محدودیت مواجه هستیم، نمی توانیم شاهد این باشیم که کشاورزان از بذرهای گواهی نشده برای تولید استفاده کنند.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه از دیگر برنامه های این سازمان در سال جاری تولید بذرهای گواهی و اصلاح شده برای 4 محصول کلیدی (گندم، جو، سیب زمینی و یونجه) است، افزود: این محصولات انتخاب شده اند، ضمن این که ما سه نفر از کارشناسان خارجی انجمن بذر را برای همکاری با کارشناسان داخلی در اجرای این پروژه دعوت کرده ایم و فاز یک اجرای آن آغاز شده است.

وی اظهار کرد: اقدام زیرساختی دیگری که برای اجرای سیاستهای بخش کشاورزی انجام شده، بحث تغذیه خاک بوده است چرا که خاک در ایران باید به عنوان یکی از نهاده های پایه مورد توجه خاص قرار می گرفت و ما سیاست بهبود کیفیت آن را پذیرفتیم.

صفایی با بیان اینکه برای این موضوع تشکیل ستاد راهبردی انجام شده است، اظهار کرد: این امر با حضور متخصصان برجسته اجرا می شود و سازمان تعاون روستایی غنی سازی و تغذیه خاک را جزو اولویت های خود قرار داده است.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: علاوه بر اینها، بحث بازرگانی نهاده های کشاورزی با تاکید بر نهاده های دامی مورد توجه ما است و ما سعی کرده ایم شبکه تشکل های کشاورزی را در این زمینه تقویت کنیم.

وی، واردات حجم زیادی از نهاده های دامی از جمله ذرت، کنجاله سویا، مقداری جو و گندم را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از تصمیمات اساسی ما در سال جاری این است که تشکل‌های ملی کشاورزی به بازار نهاده ها ورود پیدا کند تا علاوه بر تعدیل مشکل انحصار بازار هزینه های تمام شده تولید نیز کاهش پیدا کند.

صفایی با بیان اینکه زمینه ورود تشکل های دام و طیور به حوزه واردات یک میلیون تن نهاده فراهم شده است، افزود: سازمان تعاون روستایی همچنین در زمینه خرید تضمیمی محصولات کشاورزی اقدامات زیادی را انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه حدود 30 محصول کشاورزی مشمول قانون خرید تضمینی هستند، اظهار کرد: مهمترین این محصولات گندم است که طی سه چهار سال گذشته ساختار تولید و تجارت آن دچار آسیب جدی شده بود به طوری که درسال 91 حدود دو میلیون تن گندام داخلی و طی سال 92، 4.8 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده بود که همین امر ما را وادار به واردات این محصول از خارج نمود.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزایش 31 درصدی قیمت تضمینی خرید گندم در سال 93 را مورد اشاره قرار داد و اعلام کرد: همین امر سبب انگیزه کشاورزان برای تولید بیشتر شد به طوری که تا امروز ما 6 میلیون و 650 هزار تن گندام از کشاورزان خریداری کرده ایم که با توجه به اینکه خریدها از اوایل مهرماه ادامه دارد، پیش بینی می کنیم میزان آن به مرز 7 میلیون تن برسد.

وی با اشاره به اقدامات سازمان مرکزی تعاونی روستایی به عنوان متولی خرید گندم، گفت: ایجاد شرایط مناسب برای انتقال گندم از مزرعه به مراکز خرید، افزایش 50 درصدی تعداد مراکز از جمله اقدامات تسهیل کننده سازمان ما بوده است.

صفایی با بیان اینکه تا امروز 994 مرکز خرید گندم در کشور فعال بوده است، افزود: طی این مدت یک میلیون و100 هزار محموله به مراکز یاد شده حمل شده است.

وی، ارزش گندم خریداری شده را حدود 7 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بالغ بر 6 هزار و 600 میلیون تومان از این میزان تا کنون به کشاورزان پرداخت شده، ضمن این که بانک سپه بانک عامل خرید تضمینی گندم است.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی در مورد خرید تضمینی کلزا نیز افزود: برداشت این محصول تا 15 مردادماه به پایان رسیده و تا به امروز حدود 100 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شده است.

وی، افتتاح 10مرکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در 8 استان کشور طی هفته دولت را مورد اشاره قرار داد و اعلام کرد: این مراکز در استان های اردبیل، اصفهان، خراسان جنوبی، خوزستان، کردستان، سمنان و تهران افتتاح می شوند که با افتتاح آنها تعداد مراکز عرضه درکشور به 400مرکز افزایش پیدا می کند.

صفایی ادامه داد: ما از سه سال پیش برنامه ای را شروع کردیم که طی آن، اتحادیه های ما قادر به عرضه مستقیم کالاهای خود در سطح شهر باشند.

وی، احداث 8 مورد انبار و 4 سردخانه بالای صفر درجه را از دیگر اقدامات این سازمان طی هفته دولت اعلام کرد و ادامه داد: همچنین زمینه بازسازی 12 سردخانه و انبار نیمه فعال نیز فراهم شده است.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: علاوه بر اینها سیلوی گندم دهگلان طی هفته دولت در کردستان راه اندازی می شود. این سیلو 30 هزار تنی است که 15 هزار تن آن طی این هفته به بهره برداری می رسد. علاوه بر این اتحادیه تعاونی های روستایی یزد یک کارخانه تولید و فرآوری لبنیات را راه اندازی می کند.

وی همچنین از افتتاح یک کارخانه روغن کشی کنجد در استان خوزستان خبر داد و گفت: طی هفته دولت شاهد راه اندازی دو واحد بوجاری در همدان خواهیم بود.
کد خبر 31f56015e77446cfaaabe461d1080d9c

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =