مجمع عمومی عادی سالانه اتاق مشترک ایران و روسیه روز گذشته به منظور انتخاب اعضای هیات رییسه جدید برگزار شد و نتایج شگفت انگیزی در این انتخابات رقم خورد.

 به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، مجمع عمومی عادی سالانه اتاق مشترک ایران و روسیه روز گذشته به منظور انتخاب اعضای هیات رییسه جدید در حالی برگزار شد که برخی تحلیل ها حاکی از ایجاد تغییرات معنی دار درنتایج انتخابات بود.

لیست کاندیداهای اولیه انتخابات اسامی متشکل از تعدادی کاندیداهای سنتی و با سابقه در کنار برخی افراد جوان و یا کمتر شناخته شده بود ترکیبی منطقی برای برگزاری انتخاباتی دلچسب و جذاب.

لیست کاندیداهای اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه مجمع عمومی عادی سالیانه مورخ 97/02/05
اسدا... عسگراولادی
هادی تیزهوش تابان
قدیر قیافه
سیده فاطمه مقیمی
موسی وفائیان
عبداله مهاجر
غلامعلی فارغی
منوچهر رضایی
یعقوب استیلاف
روشن علی یکتایی قرابایی
غلامرضا عشریه
مسعود توتونچیان
امیرحسین کاوه
محسن سید صالحی
حسین جوانبخش
محسن امینی
روح اله شرفیان اردکانی
کامبیز میرکریمی
کاوه زرگران
محمد صادق نیکزاد
مهدی آزادواری
علیرضا شمس فرد

اما نتایج انتخابات  حاکی از حذف نام بزرگان و کارکشته های اتاق بازرگانی  داشت که مهمترین آن کنار گذاشته شدن اسدالله عسگراولادی از بنیانگذاران اتاق مشترک ایران و روسیه  و یکی از سرشناس ترین تاجران  بعد از انقلاب وهمراهانش  بود. نتیجه ای معنی دار که به نظر می رسد بتوان از آن به عنوان پایان عصر عسگر اولادی در اتاق ایرن و روسیه تعبیر کرد.

نتایج انتخابات اتاق مشترک ایران و روسیه

سیده فاطمه مقیمی ۱۶۴
ادی تیزهوش تابان ۱۶۱
کاوه زرگران ۱۵۷
کامبیز میرکریمی ۱۵۷
 محمد صادق نیکزاد۱۵۴
غلامرضا عشریه۱۵۰
روشن یکتا ۱۴۶
محسن امینی۱۴۶
مهاجر ۱۴۴
اسد الله عسگراولادی۳۶
علیرضا شمس فرد۳۱
قدیر قیافه ۳۰
حسین جوانبخش۲۱
مهدی آزادواری۱۴
کاوه ۱۳
شرفیان اردکانی۶
محسن  سید صالحی۳
رضایی۱




تاریخچه نقش عسگراولادی در تشکیل اتاق ایران و روسیه 

در اوائل دهه 1970 ميلادي جمعي از صنعتگران و بازرگانان ايراني كه در چارچوب قرادادهاي تهاتري بين دولتي به مبادله كالا با اتحاد جماهير شوروي مي پرداختند گرد هم آمدند و براي تقويت و توسعه روابط اقتصادي بين جوامع بازرگاني ايران و اتحاد جماهير شوروي اتاق مشترکی را به وجود آوردند. متعاقب آن در 29 خرداد 1357 برابر با 19 ژوئن 1978 با تأسيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و شوروي توسط اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و اتاق بازرگاني و صنعت اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي به فعاليت اين شورا رسميت بخشيده شد و تحت شماره 1954 در اداره ثبت شركت ها به ثبت رسيد.در بين مؤسسين اوليه اين اتاق اسامي شركت هاي كفش ملي، معادن بافق، پايور، كالسيمين، تريكو گلشن، گيلان متال، معدن باما، فني و مهندسي الويكو، تكماش ايمپورت و ساكا و ازبين سازمان هاي روسي اسامي بانك تجارت خارجي شوروي، واستوگ اينتورگ، آتو اكسپورت، انرگوماش اكسپورت، ماشينو اكسپورت، تكنوپروم اكسپورت، تراكتور اكسپورت، بانك ايران و روس، ماش پريبور اينتورگ، سايوز گاز اكسپورت، سايوز شيم، اكسپورت رازتو ايمپورت، سلخوز ونشتر السن و تخسناب اكسپورت به چشم مي خورد. ازبين اين مؤسسين آقاي محمد رحيم متقي ايرواني به عنوان اولين رئيس و آقايان حسين علاقبند، ويكتور سلوتسوف و واديم شاموسكي به عنوان اولين  نواب رئيس هيأت مديره اتاق بازرگاني ايران و شوروي انتخاب شدند.
پس ازمدتي وقفه در كار آن اتاق همزمان با وقوع انقلاب اسلامي و متعاقب آن جنگ ايران و عراق، موضوع فعاليت مجدد اتاق مشترك در سفر هيأت اقتصادي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران به سرپرستي آقاي سيد علينقي خاموشي به مسكو در سال 1985 از جانب طرف ايراني مطرح شد و در سال 1986(شهريور 1365) در جلسه اي با حضور اعضاء منتخب اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و اتاق بازرگاني و صنعت اتحاد جماهير شوروي اعضاء جديد هيأت مديره اتاق مشترك انتخاب گرديدند. در همان جلسه آقاي اسدا...عسگراولادي كه سابقه طولاني را در تجارت كالا با اتحاد جماهير شوروي در كارنامه خود داشت رياست اتاق مشترك را در دوره جديد فعاليت هايش برعهده گرفت.


در ژوئن1985 میلادی( خورشیدی1367) هيأت اتاق بازرگاني ايران و شوروي به سرپرستي آقاي اسدا...عسگراولادي مجددا" از مسكو ديدار كرد. در اين ديدار مسائل مربوط به فعاليت عملي اتاق مشترك بررسي شد و برنامه عملي آن براي سال 89-1988 به امضاء رسيد. در نوامبر 1989 میلادی (1368خورشیدی) هيأت اتاق بازرگاني و صنعت اتحاد جماهير شوروي به سرپرستي آقاي ملنيكوف رئيس آن اتاق از ايران بازديد كرد. در همان زمان مجمع عمومي عادي ساليانه اتاق ايران و شوروي برگزار گرديد و طي آن آقاي اسدا...عسگراولادي مجددا" به عنوان رئيس و آقاي ملنيكوف به عنوان نايب رئيس اتاق مشترك انتخاب گرديدند. در آن مجمع برنامه عملي و فعاليت اتاق طي سال 89-1988 مورد بررسي قرار گرفت و در همان چارچوب، طرفين به برگزاري اولين نمايشگاه بزرگ كالاهاي ايراني در باكو مساعدت كردند.
در ژانويه 1988میلادی( 1366خورشیدی) آقاي خاليموف از طرف اتاق بازرگاني و صنعت شوروي براي فعاليت در دبيرخانه اتاق مشترك مأمور شد و در ژوئن سال 1990 آقاي ريابف جانشين وي گرديد.
با تجديد سازمان در ساختار اداره شوروي در سال 1991 تعداد اعضاء روسي اتاق به ميزان چشمگيري كاهش يافت ولي در همان سال 12 سازمان جديد از جمله سلاويا، آساراب، مگا پوليس، گاز اينتورگ، آلتكام و كاماز به عضويت اتاق در آمدند و موفق شدند قراردادهايي به ارزش 70 ميليون دلار جهت خريد كالا از ايران (عمدتا" البسه، چرم و تريكو،. انگور و غيره) منعقد نمايند. از جمله شركت آساراب براي اولين بار ميني بوس و اتومبيل هاي سواري ايران را در چارچوب همين قرارداد تهاتري خريداري نمود.
با انحلال نظام اتحاد جماهیر شوروی اتاق بازرگانی ایران و شوروی به اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تغییر نام یافت و در بهمن 1372(فوریه1993) اساسنامه جدید آن مطابق با شرایط جدید حاکم بر روسیه) به تصویب اعضاء رسید.
با ابلاغ آیین نامه تشکیل اتاق های مشترک بازرگانی و صنایع و معادن مصوب( 23/8/1378 شورای عالی نظارت بر اتاق ایران، مجمع عمومی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه به هیأت مدیره وکالت داد تا نسبت به اصلاح و تطبیق مفاد اساسنامه با مصوبه شورای عالی نظارت اقدام نماید.
آخرین انتخابات هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه مطابق با مصوبه شورای عالی نظارت بر اتاق ایران و اساسنامه جدید در 18/8/93 با استقبال قابل ملاحظه اعضاء برگزار شد و اعضاء ایرانی هیات مدیره انتخاب و اعضاء انتصابی روسی از طرف نمایندگی بازرگانی روسیه معرفی شدند.



کد خبر d97669fdea2d4e3e91543d09c9fe7539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =