نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه برخی عناصر دولتی عمدا در تامین نهاده خوراک دام مشکل ایجاد می کنند، گفت: برخی افراد که از وزارت جهاد رفته‌اند، با تاسیس شرکت در کنار شرکت پشتیبانی امور دام باعث فساد شده‌اند.

محمد جواد عسگری نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درپاسخ به مشکلات نهاده خوراک دام و طیور به ویژه شکل گیری بازار سیاه با وجود صراحت قانون برای عرضه این نهاده از کانال دولتی گفت: مشکلات نهاده در کشور چند تا است، نخست اینکه برخی عناصر دولتی تعمدا می‌خواهند مشکل ایجاد کنند و به جای حل مشکل، عمدا در مسیر سنگ اندازی می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه منظور شما کدام نهادها است؟ گفت: مثلا یکی بانک مرکزی است، قرار بود که طی یکسال برای تامین 9.2 میلیون تن ذرت، 4.3 میلیون سویا و 6.6 میلیون تن جو ارز اختصاص دهد، اما این ارز اختصاص نیافت و یا با تاخیر و تعلل انجام شد.

 595 میلیون دلار ارز را بردند، اما نهاده وارد نکردند

عسگری ادامه داد: سال 98 به میزان 450 میلیون دلار ارز به بهانه واردات نهاده‌های دامی به  افراد داده شده، اما نهاده‌ای وارد نشده، سال 99 به میزان 145 میلیون دلار ارز برای واردات نهاده داده‌اند، اما وارد نشده بانک مرکزی اینها را پیگیری نکرده است، بنابراین مقصر اصلی همان نهادهای دولتی است که اخلال ایجاد می‌کنند.

عسگری در پاسخ به اینکه آیا این ارزها را شرکت‌های دولتی یا خصوصی دریافت کرده‌اند، گفت: بخش‌های خصوصی گرفته‌اند.

برخی افراد که از وزارت جهاد رفته اند با تاسیس شرکت در کنار شرکت پشتیبانی امور دام باعث فساد شده‌اند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: نکته دوم پشتیبانی امور دام به ماموریت خود به خوبی عمل نمی‌کند و شرکت‌های اقماری مشکل ایجاد می‌کنند.

وی افزود: برخی افرادی که از وزارت جهاد کشاورزی رفته‌اند، در کنار شرکت پشتیبانی امور دام کشور که یک شرکت دولتی است، یک شرکت تاسیس کرده‌اند و باعث ایجاد رانت و فساد می‌شوند و این شرکت انحصاری است، دستگاه‌های قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و سیستم‌های بازرسی و نظارت کشور باید ورود کرده و به این موضوعات رسیدگی کنند.

رئیس جمهور باید همه اختیارات نهاده را به وزارت جهاد بدهد

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: رئیس جمهور باید بپذیرد که همه ماموریت‌های بازرگانی نهاده‌ها  باید جزو اختیارات وزارت جهاد کشاورزی باشد و رئیس جمهور برای اینکه ثابت کند، نیتش  خیر است، باید این را قبول کند و اگر نپذیرد قطعا در این اخلال ها نقش دارد و باید به مردم پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: نکته بعدی اینکه در شرایط فعلی چند کار را انجام دهیم باید تغییر در جیره غذایی ایجاد کنیم، افراد علاقه مند را اجازه دهیم وارد کنند و تهاتر ایجاد کنند، اما متاسفانه دولت در این زمینه هم اخلال ایجاد می‌کند.

عسگری گفت: بخش خصوصی آماده است با اعتبار خود و یا به صورت تهاتری نهاده وارد کند، اما بخش دولتی در این زمینه همکاری نمی‌کند.

وزارت امور خارجه در مورد کشت فراسرزمینی بسیار ضعیف عمل می‌کند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: کشت های فراسرزمینی در سالهای گذشته بسیار ضعیف بوده و وزارت امور خارجه بسیار کند عمل کرده است این وزارتخانه باید 80 درصد وقت خود را روی مسائل اقتصادی بگذارد و اکنون بسیاری از کشورها روی کشت فراسرزمینی کار میکنند الان عربستان رفته منطقه قفقاز در قطعات 100 هزار هکتار کشت می کند قطر در عراق در قطعات 20 هزار هکتاری کشت می‌کنند اما وزارت امورخارجه نتوانسته ارتباطی با دیگر کشورها برقرار کند.

وی ادامه داد: برای سال آینده برنامه داریم و مجلس ورود می کند و با اصلاح خرید تضمینی وضعیت کشت نهاده ها را بهبود می دهیم و باتوجه به اقلیم های مختلف می توانیم 9.2 میلیون تن ذرت، 4.3 میلیون تن سویا و 6.6 میلیون تن جو را می توانیم در کشور تولید کنیم و تنها اراده میخواهد.

عسگری در باره اینکه چطور بازار آزاد شکل می گیرد، گفت: سامانه بازارگاه ایراد اساسی دارد و اگر اینها برطرف شود .

فساد در سیستم دولتی باعث شکل گیری بازارهای سیاه نهاده می شود

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به اینکه گفته می شود تعدادی افراد طی سالهای اخیر در کشور اینقدر بال و پر گرفته اند که اکنون بادور زدن قانون بازار سیاه نهاده درست کرده اند و به چندین برابر قیمت می فروشند، گفت: همه اینها در سیستم دولتی است، فساد در سیستم های دولتی نهادینه شده و این عناصر فرصت طلب فضا را برای نفوذ این آدم ها هموار می‌کند.
کد خبر d0fe789065814a7596d556a77cb6a4e4

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =