حذف ارز ترجیحی صنعت دامپروری یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور دارد/ اصلاح نرخ ارز تنها ۴درصد روی قیمت لبنیات اثر دارد

بنیانگذار سولیکو کاله گفت: دولت با حذف ارز ترجیحی نهاده های صنعت دامپروری می تواند از خروج سالانه یک میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کند.

غلامعلی سلیمانی بنیانگذار شرکت کاله در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری اقتصادغذا «فودپرس» با بیان اینکه کشور دارای محدودیت ارزی است و دولت باید برای واقعی کردن نرخ ارز و جلوگیری از خروج ارز تصمیمات درستی بگیرد خاطرنشان کرد: ۱۶ درصد از علوفه مورد نیاز صنعت دامپروری به ارزش حدود یک میلیارد دلار از طریق واردات با ارز ترجیحی تامین می شود که دولت می تواند با کمترین تنش آن را حذف کند.
وی افزود: حذف ارز ترجیحی ۸ درصد روی قیمت شیر و تنها ۴ درصد روی قیمت لبنیات اثر دارد که این افزایش قیمت اندک به راحتی از طریق سیاست های حمایتی دولت نظیر کارت لبنیات، شیر مدرسه و ... قابل جبران است و سرانه مصرف لبنیات نیز افزایش می یابد.
سلیمانی با بیان اینکه در شرایط کنونی قیمت شیر خام پس از اصلاح نرخ ارز از ۱۸ هزار تومان به ۱۹۵۰۰ تومان افزایش می یابد خاطرنشان کرد: این افزایش قیمت باعث افزایش انگیزه تولیدکنندگان و توسعه صنعت دامپروری در کشور می شود و ما می توانیم سرانه مصرف لبنیات در کشور را  برای حفظ سلامت و جلوگیری از هزینه های درمانی افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: اثرات اصلاح قیمت سایر عوامل اثرگذار بر قیمت تمام شده لبنیات نظیر دستمزد، آب، برق و گاز، حامل های انرژی و حمل و نقل نیز باید به طوری مجزا بررسی شود تا قیمت نهایی محصول تعیین شود.

کد خبر 55491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =