خواص سیر چیست ؟ لیستی از بهترین خواص سیر برای بدن

خواص سیر خام برای انواع بیماریها از جمله فشار خون، کاهش کلسترول، گوارش، سرطان، و غیره ... مفید است با ما همراه باشید در این مقاله که به 14 فایده سیر برای بیماری ها مختلف پرداخته ایم.

سیر (Allium sativum) یکی از گیاهان دارویی باستانی است که به دلیل خواص دارویی و طعم منحصر به فردش در آشپزی و طب سنتی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این گیاه از خانواده پیاز ها ست و به صورت گسترده در سراسر جهان کشت می‌ شود. سیر از گیاهان بومی  آسیا و خاورمیانه برای درمان بیماری های متعدد و طعم دهی به انواعی از غذاها و خوراکی ها استفاده می شود. سیر دارای ترکیبات معدنی بسیار مهمی است و برای بهبود انواعی از بیماری های گوارشی و سیستم قلبی و عروقی و... مفید است.

سیر یک گیاه دارویی با خواص بی‌ شمار است که می‌ تواند به بهبود سلامت عمومی بدن کمک کند. افزودن سیر به رژیم غذایی روزانه می‌ تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ ها و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. با این حال، مانند هر ماده غذایی دیگری، مصرف متعادل و متنوع آن توصیه می‌ شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی مهم ترین خواص سیر خام و فواید بی نظیر آن برای سلامتی بپردازیم. پس لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 لیستی از خواص سیر

  بو، طعم و خواص ضد ویروسی و و باکتریایی که در سیر وجود دارد موجب استفاده بسیار زیاد آن در محصولات و فراورده های دارویی و غذایی شده است.  در این بخش به مهم ترین خواص سیر خام می پردازیم:

1.فواید سیر خام برای فشار خون بالا

سیر خام و دیگر اشکال آن، دارای ترکیبات فیتو شیمیایی خارق العاده ای به نام آلیسین است.  این ماده موثر در سیر، موجب اتساع و وازودیلاتاسیون  رگ های خونی شده و در نتیجه فشار خون  در افراد دارای بیماری های قلبی یا فشار خون بالا کاهش می یابد. اگر از بوی سیر نگران هستید میتوانید یک حبه از آن را بدون خرد کردن ببلعید. تا هم از خواص بی نظیر آن برای کاهش فشار خون بهره مند گردید و هم نگران بوی بد دهان خود نباشید. مناسب ترین زمان برای مصرف سیر خام و و بهره مندی از خواص سیر خام به صورت ناشتا و قبل از تمرینات ورزشی می باشد.

2.کاهش کلسترول مهم ترین خواص سیر خام

گزارشات متعدد از مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که، مصرف مداوم سیر و یا ترکیبات دارویی حاوی خواص سیر منجر به کاهش کلسترول خون بیماران شده است. به مرور زمان کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید سرم فرد سبب بهبود بیماری های قلبی و عروقی فرد نیز خواهد شد. توصیه می شود به منظور کاهش کلسترول بد روزانه یک الی دو حبه سیر را در کنار وعده غذایی خود مصرف کنید. همچنین می توانید آن را بدون جویدن قبل از صبحانه نیز ببلعید.

3.درمان بیماری های گوارشی با سیر

بسیاری از بیماری های سیستم گوارشی به دلیل ورود میکروارگانیسم ها به لوله گوارشی و تکثیر بیش از اندازه آنها می باشد. یکی دیگر از خواص سیر خام قدرت آنتی باکتریالی آن است. به علاوه مشاهده شده است که سیر می تواند بین باکتری های مفید سیستم گوارشی و باکتری های مهاجم تمایز قائل شود و صرف آنها را منهدم سازد.

4.بهبود بیماری های قلبی و عروقی

کمبود گوگرد، یکی از دلایل فشار خون بالا و گرفتگی عروق و در نتیجه بیماری های قلبی و عروقی است. سیر منبعی غنی از گوگرد است و می تواند تصلب شرایین را از بین ببرد و موجب بهبود بیماری های قلبی و عروقی شود.  البته متذکر می شویم که نباید در مصرف سیر زیاده روی شود. چرا که موجب کاهش شدید فشار خون و عواقب جدی بعدی خواهد شد.

خواص سیر برای بیماری قلبی و عروقی

5.افراد دیابتی سیر مصرف کنند!

بر کسی پوشیده نیست که قند خون بالا و مقاومت سلولها به انسولین خطرات جدی را برای سلامتی فرد در پی خواهد داشت. کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری ها ابتلا به انواعی از عفونت ها چاقی و مشکلات بینایی و کلیوی مهمترین عوارضی است که در صورت عدم کنترل قند خون بالا و دیابت، گریبانگیر فرد خواهد شد.  توصیه می شود اگر قند خون شما بالاست، علاوه بر رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف بهترین نوشیدنی برای دیابتی ها و فعالیت بدنی کافی سیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید. مطالعات نشان داده است که خواص سیر خام بسیار بیشتر از سیر پخته است. به طوری که مشاهده شد گروه کنترلی که سیر خام مصرف کرده بودند با سرعت بسیار بیشتری سطح گلوگز خون آنها کاهش پیدا کرد.

6.جلوگیری از استرس اکسیداتیو و درمان سرطان با سیر

 دیالی‌ سولفید از ترکیبات موثر موجود در سیر است. که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب ممانعت از استرس اکسیداتیو می شود. که میوه های آنتی اکسیدان دار نیز در این دسته قرار دارند. از طرفی سیر دارای سلنیوم  است که می تواند از جهش دی ان ای جلوگیری کند و مانع ابتلا به سرطان شود. زندگی پر تنش و صنعتی عصر امروز بشر را مستعد انواعی از بیماری ها از جمله سرطان  خواهد کرد. لذا در صورتی که قصد دارید احتمال این بیماری را در خود به حداقل ممکن برسانید سیر را در برنامه غذایی خود اضافه کنید.

7.فواید سیر خام برای درمان بیماری های کلیوی

عفونت های دستگاه ادراری و کلیوی یکی از مهمترین دلایل آسیب به کلیه ها ست. باکتری اشرشیاکلای یکی از مهم ترین علل عفونت دستگاه ادراری است. سیر دارای ترکیبات موثری است که می تواند با میکروارگانیسم های عامل عفونت ادراری مقابله نماید و آنها را از بین ببرد.

8.بهبود تبخال با مصرف سیر خام

ویروس  هرپس سیمپلکس عامل تبخال است که می تواند اطراف دهان بینی و چانه فرد را درگیر کند. در صورتی که به تبخال مبتلا شده اید می توانید روزانه یک الی دو حبه سیر مصرف کنید تا تبخال شما سریعا بهبود یابد.

9.کاهش بیماری های التهابی نظیر پسوریازیس

یکی از بیماری های خود ایمنی که پوست فرد را درگیر می کند پسوریازیس است. این بیماری موجب فلس فلس شدن و خارش آزار دهنده پوست شده و تاکنون درمان موثری برای آن گزارش نشده است. اما می تواند با مصرف انواعی از ویتامین ها نظیر ویتامین دی و آ و همچنین سیر، که دارای خواص ضد التهابی است عوارض این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرد.

10.خواص سیر خام برای ریزش مو

سیر دارای مواد معدنی و ویتامین های بسیار گسترده ای است که می تواند سبب تقویت پیاز مو شده و رشد موهای فرد را بسیار زیاد کند. علاوه بر آن خارش پوست سر و التهابات ان با خواص ضد قارچی و باکتریایی سیر خام قابل درمان است.

خواص سیر خام برای ریزش مو

11.ممانعت از آلزایمر با استفاده از  خواص سیر خام

سیر حاوی ترکیبات آنتی‌ اکسیدانی است که می‌ توانند با کاهش استرس اکسیداتیو مغز، رادیکال‌ های آزاد مضر را خنثی کنند. این عمل ممکن است به محافظت از سلول‌ های مغزی و کاهش خطر بیماری‌ های عصبی کمک کند.تحقیقات نشان می‌ دهند که سیر می‌ تواند تحریک‌ پذیری نورون‌ های مغزی و اتصالات سیناپسی را که برای یادگیری و حافظه مهم‌ اند، افزایش دهد. مصرف منظم سیر می تواند از  زوال عقل و آلزایمر جلوگیری کند.و مقاله خواص جوز هندی برای مردان که ممانعت میکند از آلزایمر را مطاله کنید.

12.خواص سیر خام برای بانوان

سیر به تنظیم هورمون های زنانه و سلامت تخمدان ها و کاهش عفونت های ادراری و سیستم تناسلی آنها کمک بسیار زیادی خواهد کرد. بنابراین افزودن سیر به رژیم غذایی بانوان سبب افزایش سلامت دستگاه تناسلی آنها و در نتیجه قدرت باروری آنها خواهد شد.

13.سیر برای مردان نیز مفید است!

سیر دارای ترکیب بسیار مفیدی به نام الحسین است. این ماده به گشاد شدن رگ های خونی و و بهبود نعوظ مردان در طی رابطه جنسی کمک زیادی میکند. از دیگر خواص آن می تواند به افزایش سطح هورمون های مردانه از جمله تستسترون نماید.  سلنیوم موجود در سیر یکی از مهم ترین مواد معدنی برای تولید و اسپرم های سالم و افزایش قدرت باروری مردان است. و یکی از میوه هایی که برای مردان بسیار مفید است انار است که بهترین زمان مصرف آب انار صبح ناشتا است که برای هورمون های مردان بسیار مناسب است.

14.پوست صاف و درخشان از فواید سیر خام

استرس، نور خورشید و مصرف مواد آرایشی و بهداشتی نا مرغوب از مهم ترین علل پیری و چروک شدن پوست است. سیر دارای خواص ضد التهابی- آنتی اکسیدانی است که می تواند تاثیر سوء اشعه های مضر فرابنفش را تا حد گسترده ای کاهش دهد.  از طرفی جوش های صورت که در نتیجه بسته شدن منافذ با سموم و آلودگی و چربی ها می باشد  نیز با سیر قابل درمان میباشند. هر روز یک حبه سیر را با یک لیوان آب بنوشید و از پوست زیبای خود لذت ببرید.

کد خبر 55454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =