صنایع غذایی> اقتصاد غذا - شانزدهمین نمایشگاه بین المللی بیسکویت، شیرینی و شکلات  24 – 27 شهریور ماه با حضور تمامی شرکتهای  سرشناس شیرینی و شکلات در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران بر گزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، جمشید مغازه ای دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات در نشستی خبری ضمن بیان مطلب فوق افزود: 340 شرکت داخلی و 68 کشور خارجی از 26 کشور دنیا از جمله آمریکا، سوئیس، ترکیه، آلمان، ایتالیا، فرانسه، چین اسپانیا، اتریش و ... در 12 سالن سرپوشیده به مساحت 40 هزار متر مربع و فضای باز 2350 متر مربع آخرین دستاوردها و محصولات جدید خود را در این نمایشگاه عرضه می کنند.
وی متذکر شد: مساحت نمایشگاه نسبت به سال گذشته 1200 متر مربع افزایش یافته اما به رغم استقبال مناسب خارجی ها در ابتدای ثبت نام ، به مرور شاهد انصراف و عدم حضور خارجی ها هستیم و همین امر باعث شده حضور خارجی ها نسبت به دوره قبل حدود شش درصد کاهش یابد.
مغازه ای با اشاره به اهمیت نمایشگاه شیرینی و شکلات در کشور گفت: این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه تخصصی در خاورمیانه است و در صنعت شیرینی و شکلات بعد از نمایشگاه ISM آلمان  از جایگاه ممتازی در دنیا برخوردار است.

قاچاق محصولات شیرینی و شکلات
وی در ادامه با اشاره به اینکه قاچاق محصولات شیرینی و شکلات از دو طریق به کشور صورت می‌گیرد،‌ گفت: یکی از طریق گمرکات رسمی و به روش کم اظهاری انجام می‌شود و دیگری نیز از مبادی غیررسمی صورت می‌گیرد.

دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات توضیح داد: برای جلوگیری از قاچاق این محصولات به دو روش گازانبری اقدام کرده‌ایم که بر این اساس طی جلساتی با مسئولان گمرک توانستیم قیمت‌ها را شفاف‌سازی کنیم تا واردات شیرینی و شکلات بر اساس اظهارات درست و با پرداخت حقوق و عوارض مناسب صورت گیرد.

مغازه‌ای ادامه داد: برای جلوگیری از واردات غیررسمی شیرینی و شکلات نیز با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلسه‌ داشتیم تا این بخش نیز بیشتر کنترل شود.

وی با اشاره به ظرفیت 2 میلیون و 400 هزار تنی صنعت شیرینی و شکلات در کشور،‌ گفت: سال گذشته یک میلیون و 700 هزار تن تولید داشتیم که 250 هزار تن از این محصولات به ارزش حدود600 میلیون دلار صادر شد.

به گفته وی، مصرف سرانه شیرینی و شکلات در ایران 20 تا 21 کیلوگرم است که نسبت به کشورهای اروپایی 30 تا 40 درصد پایین‌تر است.
 
حذف درج قیمت از روی محصولات شیرینی و شکلات
مغازه ای همچنین در خصوص نحوه اجرای بخشنامه دولت برای حذف قیمت از روی بسته‌بندی محصولات شیرینی و شکلات، اظهار داشت: در این بخشنامه بر عدم الزام درج قیمت توسط تولیدکنندگان تأکید شده است که با اجرای آن می‌توان سود موجود را نصیب تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کرد زیرا در حال حاضر بیشترین سود به جیب توزیع‌کنندگان کالا می‌رود.

وی ادامه داد: البته تولیدکنندگان باید مستنداتی را در مورد بهای تمام‌ شده محصولاتشان ارائه دهند و حاشیه سودی که به صورت قانونی از سوی دولت تعیین شده، در فروش آنها لحاظ شود. 

به گفته مغازه ای، در حال حاضر میزان عرضه محصولات شیرینی و شکلات بیشتر از تقاضا است که همین امر منجر به رقابت در بازار می شود. 

دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات در عین حال با بیان اینکه ممکن است در ماه‌های اول اجرای این بخشنامه مقداری هرج و مرج، اختلاف قیمت و گرانی اتفاق بیفتد، گفت: این موضوع طی  یکی دو ماه ساماندهی خواهد شد.

مغازه‌ای تصریح کرد: نحوه اجرای بخشنامه بسیار مهم است  و همه شرکت‌ها باید قیمت را از روی محصولاتشان حذف کنند و در عین حال، نهادهای کنترل‌ کننده نیز قیمت کالاها را تحت کنترل خواهند داشت.

وی تأکید کرد: هیچگونه افزایش قیمتی در قالب بخشنامه دولت از سوی تولیدکنندگان صورت نخواهد گرفت.

دبیر انجمن شیرینی و شکلات همچنین با اشاره به جلسه روز گذشته بین انجمن‌های مرتبط با بخشنامه دولت و مسئولان سازمان حمایت، اصناف و تعزیرات، گفت: در این جلسه پیشنهاداتی برای نحوه اجرای بخشنامه مطرح شد که این پیشنهادات جمع‌بندی خواهد شد و طی دو سه روز آینده ابلاغ می‌شود تا بر اساس آن عمل کنیم.

کد خبر 38e4a82918494389b349b136bbeb5788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =