دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: وضعیت ذخایر استراتژیک ما در شرایط مناسبی است. این ذخایر برای مدت‌زمان مناسبی توسط شرکت پشتیبانی امور دام تهیه شده و وضعیت ذخایر نهاده‌های دامی عادی است و هیچ افزایش قیمتی به دلیل عدم واردات و یا مشکلات ناشی از ویروس کرونا نداشته‌ایم.

کاوه زرگران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت واردات مواد غذایی و نهاده‌های دامی با وجود بسته شدن مرزها و شیوع ویروس کرونا گفت: با توجه به خودکفایی در تولید مرغ و شیر خام ما در نهاده‌های ذرت، کنجاله و جو به دلیل مصرف زیاد به خارج وابستگی داریم و همه ساله حجم زیادی از این نهاده‌های دامی وارد کشور می‌‌شود.

وی ادامه داد: با وجود بسته شدن مرزها و شیوع ویروس کرونا در حال حاضر هیچ مشکلی برای واردات این اقلام وجود ندارد و تنها مشکل ما بحث تامین ارز و تخصیص آن است. اکنون بسیاری از محموله‌ها در بنادر شمالی و جنوبی کشور تخلیه شده و حجم مناسبی از این اقلام در بنادر وجود دارد که منتظر تخصیص ارز هستند.

عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: وضعیت ذخایر استراتژیک ما در شرایط مناسبی است. این ذخایر برای مدت‌زمان مناسبی توسط شرکت پشتیبانی امور دام تهیه شده و وضعیت ذخایر نهاده‌های دامی عادی است و هیچ افزایش قیمتی به دلیل عدم واردات و یا مشکلات ناشی از ویروس کرونا نداشته‌ایم. هم‌اکنون نیز واردات ادامه دارد و هیچ منعی از سوی فروشندگان خارجی اعمال نشده است؛ به طوری که در حال حاضر کشتی‌ها در بنادر ایران در حال تخلیه محموله‌های خود هستند و فقط اقدامات ضدعفونی و بهداشتی بیش از گذشته شده است و کشتی‌ها پس از تخلیه بار با ضدعفونی کامل بنادر ایران را ترک می‌کنند.

زرگران در خصوص واردات مواد اولیه صنایع غذایی گفت: پس از  تشدید تحریم‌ها به صلاحدید دولت میزان ذخایر استراتژیک کشور برای هر کالا افزایش یافت و واردات این اقلام در مقیاس بالاتری صورت گرفت به طوری که اکنون ذخایر قابل قبولی در کشور داریم و در میان مدت مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت ضمن آنکه با واردات این حجم ماده خام در کنار ظرفیت بالقوه صنایع تبدیلی کشور، این مواد به راحتی تبدیل به محصول نهایی خواهد  و به بازار داخل و خارج عرضه می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فودپرس»، این اظهارت در حالی از سوی کاوه زرگران دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی مطرح می شود که فعالان بازار نهاده ها و تشکلهای مرغداری از نحوه تخصیص ارز برای واردات  دو میلیون تن ذرت در بنادر گلایه داشتند و رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران نیز اعلام کرده بود  که ذرت به جای قیمت مصوب  1350 تومانی با قیمت بیش از 2000 تومان به دست مرغداران می رسد. (لینک)

گفتنی است چندی پیش نیز هفت تشکل کشاورزی در نامه ای به معاول اول رییس جمهوروضعیت نهاده های دامی به خصوص ذرت را نا مناسب اعلام کرده بودند و خواستار کمک دولت بودند. (لینک)

همچنین دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور نیز در گفت و گویی اعلام کرده است: در ماه‌های اخیر علی‌رغم تلاش برای واردات نهاده‌های دام و طیور و ایجاد ثبات در چرخه تولید و تنظیم بازار محصولات پروتئینی و لبنی، عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی موجب شده تا محصولات وارداتی در بنادر رسوب شوند.
وی گفت: لازم است بانک مرکزی برای تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و مواد اولیه چاره اندیشی کرده و تسریع در پرداخت ارز را در دستور کار قرار دهد تا روند تأمین اقلام اساسی دچار خلل نشود (لینک)
کد خبر 251ee1ec3d7140c2b1c3eec168185bc0

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =