مواد غذایی>  بررسی بازار اقلام خوراکی طی بازه زمانی خرداد امسال نسبت به خرداد پارسال بیانگر رشد لجام گسیخته و عمدتا بالا ۶۰ درصدی قیمت‌هاست.

به گزارش خبرنگار مهر، روند افزایشی قیمت کالاهای اساسی طی یکسال گذشته علیرغم وعده‌های مکرر مسئولان همچنان ادامه داشته و به تعبیری به مرحله «لجام گسیختگی» رسیده است؛ صحت این گزاره را می‌توان در آمار رسمی کشور نیز مشاهده کرد.

بررسی آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران از قیمت کالاهای خوراکی در خرداد ماه سال امسال نسبت به خرداد ۱۳۹۹ از افزایش شدید نرخ‌ها حکایت دارد. افزایش قیمتی که علیرغم وعده‌های رنگارنگ مسئولان برای کنترل قیمت‌ها رقم خورده است.

رشد بالای ۴۰ درصدی قیمت برنج و ماکارونی

گزارش مرکز آمار ایران از تغییرات قیمت اقلام خوراکی حاکی از آن است که قیمت هر کیلو برنج ایرانی درجه یک در خرداد امسال نسبت به خرداد پارسال با ۴۲.۳۲ درصد افزایش از ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان به ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.

قیمت هر کیلو برنج خارجی نیز از ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان با افزایش ۷۸.۵ درصدی به ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است.

قیمت ماکارونی نیز که برای اقشار کم درآمد به شکلی جایگزین برنج شده بود در خرداد امسال ۶ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شده است که نسبت به خرداد پارسال که ۴ هزار و ۴۰۰ تومان بود نشان از افزایش ۴۶.۷ درصدی دارد.

گوشت مرغ ۱۱۸ و گوشت گاو ۵۱ درصد گران شد

هر کیلو گوشت گوسفند که خرداد پارسال ۹۸ هزار و ۶۰۰ تومان بود در خرداد امسال با افزایش ۳۶.۸ درصدی به ۱۳۴ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.

قیمت هر کیلو گوشت گاو یا گوساله نیز که در خرداد پارسال ۸۳ هزار و ۹۰۰ تومان بود در خرداد امسال به ۱۲۷ هزار تومان رسیده که بیانگر رشد ۵۱.۵ درصدی است.

قیمت هر کیلو مرغ ماشینی در خرداد پارسال ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با رشد ۱۱۸.۸ درصدی به ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که البته این نرخ نیز در بازار ثبات ندارد و قیمت‌های بالای ۳۰ هزار تومان نیز در بازار مشاهده می‌شود.

ماهی قزل آلا نیز که در خرداد پارسال ۳۳ هزار تومان بود در خرداد امسال به ۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده که بیانگر رشد ۷۶.۶ درصدی است.

کنسرو ماهی تن هم خرداد پارسال ۱۵ هزار تومان بود که خرداد امسال با افزایش ۷۹.۳ درصدی به ۲۷ هزار تومان رسیده است.

تخم مرغ ماشینی در خرداد پارسال ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با رشد ۷۷.۳ درصدی به ۱۹ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

رشد ۱۲۰ درصدی قیمت خامه و کره و ۸۳ درصد شیر

قیمت هر لیتر شیر پاستوریزه که خرداد پارسال ۶ هزار و ۲۰۰ تومان بود با افزایش ۸۲.۶ درصدی به ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است.

یک قوطی ۴۵۰ گرمی شیر خشک خرداد پارسال ۳۰ هزار تومان بود که خرداد امسال به ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید که بیانگر رشد ۲۷.۸ درصدی است.

خامه پاستوریزه در خرداد پارسال ۶ هزار تومان بود که در خرداد امسال با افزایش ۱۲۰.۱ درصدی به ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

هر کیلو ماست پاستوریزه در خرداد پارسال ۸ هزار و ۲۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با رشد ۶۵.۴ درصدی به ۱۳۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است.

۱.۵ لیتر دوغ پاستوریزه که در خرداد پارسال ۶ هزار و ۹۰۰ تومان بود در خرداد امسال به ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده که بیانگر رشد ۷۷.۱ درصدی است.

قیمت پنیر ایرانی پاستوریزه در خرداد پارسال ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با افزایش ۷۳.۷ درصدی به ۲۰ هزار تومان رسیده است.

کره پاستوریزه نیز در خرداد پارسال ۴ هزار و ۷۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با افزایش ۱۲۱.۴ درصدی به ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان رسیده است.

روغن مایع ۸۹ درصد گران شد

قیمت یک بطری ۹۰۰ گرمی روغن مایع در خرداد پارسال ۸ هزار و ۸۰۰ تومان بود که در خرداد امسال شاهد افزایش ۸۹ درصدی این کالا و رسیدن نرخ آن به ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان بودیم.

هر کیلو روغن نباتی در خرداد پارسال ۹ هزار و ۳۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با افزایش ۱۴۱.۲ درصدی به ۲۲ هزار و ۴۵۰ تومان رسیده است.

رشد ۸۰ درصدی نرخ قند و شکر / چای خارجی ۱۰۰ هزار تومان شد

قیمت هر کیلو قند در خرداد پارسال ۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود که در خرداد امسال با افزایش ۷۸.۹ درصدی به ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

همچنین قیمت هر کیلو شکر از ۷ هزار و ۹۰۰ تومان با افزایش ۸۰.۲ درصدی به ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

قیمت هر بسته چای خارجی بسته‌ای نیز که در خرداد پارسال ۶۱ هزار و ۲۰۰ تومان بود در خرداد امسال با افزایش ۶۹.۳ درصدی به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

افزایش ۱۴۰ درصدی نرخ هویج

بررسی قیمت میوه‌ها و صیفی‌جات نیز بیانگر رشد ۷۲.۱ درصدی هلو، ۵۵.۲ درصدی موز، ۳.۹ درصدی سیب، ۸.۵ درصدی پرتقال، ۴۸.۴ درصدی خربزه، ۷۴.۴ درصدی هندوانه، ۷۰.۹ درصدی قارچ، ۸۲.۱ درصدی خیار، ۷۴.۴ درصدی کدو سبز، ۸۶.۱ درصدی بادمجان، ۸۱.۷ درصدی گوجه فرنگی، ۲۴ درصدی فلفل دلمه‌ای، ۴۷.۸ درصدی سیب زمینی، ۵۲.۲ درصدی پیاز و ۱۴۰.۴ درصدی هویج فرنگی بوده‌ایم.
کد خبر d7dbd1bef94c43a79e610d8af3616393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =