کشاورزی> در حالی که ترکیه برای ساماندهی محصولات باغی خود پس از مرحله برداشت سرمایه‌گذاری قابل توجهی کرده و برای مقام نخستی صادرکننده خاورمیانه خیز برداشته است، ضریب مکانیزاسیون پس از برداشت محصولات باغی در ایران معادل صفر ارزیابی شده است.


عضو هیات‌مدیره اتحادیه محصولات باغی کشور با اعلام این خبر گفت: هرچند سرمازدگی فروردین‌ماه بیش از 568 میلیارد تومان ضرر و زیان به باغداران شمال غربی کشور وارد کرد، اما صادرات محصولات باغی به کشور عراق، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس صورت می‌گیرد.

امیر مرادی افزود: در حال حاضر با توجه به هم‌زمانی ماه مبارک رمضان، صادرات انواع محصولات هسته‌دار نظیر گیلاس و زردآلو به کشور ترکیه از طریق کانتینرهای یخچال‌دار در دستور کار بازرگانان محصولات باغی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: هر کیلوگرم زردآلوی تولیدی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با میانگین یک دلار و 30 سنت در بازارهای ترکیه به ‌فروش می‌رسد.

مرادی ادامه داد: پس از اتمام صادرات زردآلو و گیلاس با توجه به آنکه در پایان فصل برداشت قرار داریم، صادرات هلو و شلیل آغاز خواهد شد.

برداشت یک میلیون و 200 هزار تن سیب


مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ارومیه تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بیش از یک میلیون و 200 هزار تن سیب از استان آذربایجان غربی برداشت شود که باید از هم‌اکنون برای قرار گرفتن آن در چرخه مصرف یا تنظیم بازار از طریق صادرات اقدام کرد.

وی یادآور شد: سیب و انگور از مهم‌ترین محصولات تولیدی آذربایجان غربی و شرقی به‌شمار می‌رود که ارزش افزوده قابل توجهی برای کشور دارد و خطوط صادراتی ایران را به کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان و روسیه برقرار کرده است.

مرادی تأکید کرد: صادرات انگور به کشور روسیه که از سال گذشته کلید خورده است، یکی از بازارهای هدف ایران برای صادرات محصولات باغی به‌شمار می‌رود که باید برای حفظ آن تلاش کرد.

توسعه شبکه ریلی به‌منظور افزایش صادرات

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ارومیه اظهار داشت: کمبود کانتینرهای یخچال‌دار یکی از مهم‌ترین معضلات فعلی صادرات محصولات باغی به‌شمار می‌رود که به همین منظور گسترش شبکه ریلی در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین گفت: در صورتی که تا پایان سال 95 خطوط ریلی آذربایجان غربی که هم‌اکنون تا 120 کیلومتری مهاباد آمده است، همه استان آذربایجان غربی و شرقی را پوشش دهد، امکان افزایش صادرات محصولات باغی باکیفیت به کشوری نظیر روسیه هموارتر خواهد بود.

مرادی در ادامه افزود: با وجود تولید بسیار بالای میوه در این دو استان، به علت نبود امکانات زیرساختی صادرات حتی ارسال داخلی آن به استان‌هایی نظیر فارس و بوشهر نیز به‌سختی صورت می‌گیرد، چرا که حمل آن توسط هواپیما هزینه تمام شده را به‌شدت افزایش می‌دهد و کانتینرهای یخچال‌دار نیز به اندازه کافی در اختیار شبکه حمل و نقل زمینی قرار ندارد.

ضایعات 30 درصدی سیب

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ارومیه خاطرنشان کرد: هرچند حجم تولید سیب در آذربایجان به بیش از یک میلیون و 200 هزار تن می‌رسد، اما نبود مکانیزاسیون پس از برداشت و ضریب صفر آن باعث شده میزان ضایعات این محصول به بیش از 30 درصد برسد. این در حالی است که اگر شرایط اقلیمی همراه با سرمازدگی یا تگرگ نیز باشد، میزان ضایعات به 40 درصد می‌رسد که به معنای ضرر و زیان تولیدکنندگان داخلی و ضایعات بالای تولید ملی کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: در بازدیدی که از کشور ترکیه به‌عمل آمد، میزان سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در این کشور قابل مقایسه با ایران نبود و می‌توان گفت خیزشی که ترکیه برای صادرات میوه دارد، می‌تواند به‌زودی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قدرت‌های صادراتی دنیا محسوب شود.

مرادی تصریح کرد: میزان سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته برای واردات انواع دستگاه‌های بسته‌بندی و مکانیزاسیون پس از برداشت به قدری در این کشور تجهیز شده است که ضایعات میوه به کمترین میزان خود رسیده، در صورتی که ضریب ضایعات میوه در ایران از تمام استانداردهای تدوین‌شده بالاتر است.

وی اظهار امیدواری کرد که با توجه به حجم بالای تولید سیب در استان‌های آذربایجان برای بازارسازی آن از هم‌اکنون برنامه‌ریزی شود.

منبع:ایانا
کد خبر 869fad0349cc4c9ba1477691f45d08fc

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =