۰ نفر
۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
خواص خرما + خواص خرما برای مردان و زنان

خرما از مواد غذایی سالم و مفید است که در تمامی فصول سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله ما به انواع خرما و کلیه خواص خرما برای آقایان و بانوان به طور کامل پرداخته ایم.

خرما، یکی از سالم‌ترین و مقوی ترین مواد غذایی محسوب می‌شود؛ که منبعی سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مهم است. خرما، به دلیل غنی بودن از مواد مغذی ارزش غذایی بالایی داشته و به عنوان یک ماده غذایی طبیعی برای سلامتی بدن خیلی مفید است.

انواع خرما

خرما، میوه‌ای پرخاصیت و پرانرژی برای بدن می‌باشد که در انواع مختلفی موجود است. انواع خرما از نظر رطوبت شامل: رطب، خرما شیره‌دار، خرما نیمه خشک و خرمای خشک، می‌شوند. انواع نام برده از خرما از نظر اندازه و رنگ و میزان شیرینی با هم تفاوت دارند. در ادامه لیستی از محبوب‌ترین انواع خرما درجه یک موجود در بازار را به شما معرفی خواهیم کرد.

  •  خرما مضافتی
  • خرما کبکاب
  • خرما خاصویی
  • خرما زاهدی
  • خرما پیارُم
  • خرما شاهانی
  •  خرما مجول
  •  خرما ربی
  •  خرما خنیزی
  •  خرما استعمران
  •  خرما برحی
  •  خرما بریمی
  •  خرما دیری

فواید خرما

ارزش غذایی خرما

در ترکیب خرما به عنوان یک ماده غذایی سالم و طبیعی، مواد مغذی بسیاری وجود دارد؛ به همین دلیل ارزش غذایی آن بالا می‌باشد. مهم‌ترین ترکیبات معدنی موجود در خرما شامل: کلسیم، منگنز، منیزیم، آهن، مس، گوگرد، فیبر، ویتامین‌های  A, B6, K و ... می‌باشد؛ که هر یک از این ترکیبات معدنی تاثیرات مثبت زیادی بر روی تندرستی بدن دارند. ارزش غذایی ۱۰۰ خرما به شرح جدول زیر می‌باشد. 

کالری  ۲۷۷
کربوهیدرات     ۷۴/۹۷گرم
پروتئین ۱/۸۱گرم
فیبر     ۶/۷گرم
کلسترول    ۰
آهن  ۰/۹۷میلی گرم
ویتامین کا  ۲/۷ میلی گرم
پتاسیم ۶۹۶میلی گرم
کلسیم ۶۴ میلی گرم
تیامین ۰/۰۵۰ میلی گرم
نیاسین ۱/۶۱میلی گرم

 خواص خرما

خرما حاوی خواص زیادی است که شناخت این خواص، باعث می‌شود که میزان استفاده از آن زیاد باشد. در ادامه مهم‌ترین فواید خرما را بیان خواهیم کرد.

 برای کم خونی

خرما حاوی آهن فراوانی است به همین دلیل مصرف منظم و به اندازه آن می‌تواند تاثیرات مثبت خوبی برای درمان کم خونی داشته باشد.

جلوگیری از یبوست و درمان آن 

در ترکیب خرما، فیبر زیادی موجود است که این ماده معدنی باعث بهبود فعالیت روده‌ها می‌شود؛ با همین خاطر تاثیر زیادی در جلوگیری از یبوست و درمان آن دارد.

 تنظیم قند خون

شیرینی خرما به خاطر وجود قندهای طبیعی است به همین دلیل بهترین جایگزین برای قندهای مصنوعی می‌باشد. قند پایین و طبیعی خرما، از بالا رفتن سطح قند خون پیشگیری می‌کند.

  جلوگیری از بروز بیماری‌های مزمن

ترکیبات و خواص مهمی که در خرما موجود است به حدی برای سلامتی بدن مفید است؛ که خوردن آن باعث جلوگیری از بروز برخی بیماری‌های مزمن می‌شود.

 کاهش التهاب بدن

خرما دارای خاصیت ضدالتهابی می‌باشد به همین‌خاطر خوردن آن باعث کاهش التهاب بدن می‌شود. و از خواص برنج قهوه ای نیز همین است که باعث کاهش التهاب بدن می شود. 

سلامت مغز و بهبود حافظه

تقویت حافظه از دیگر خواص خرما است که مصرف منظم و به اندازه این ماده غذایی خطر ابتلا به زوال عقلی و آلزایمر را کاهش می‌دهد. 

 سلامت استخوان‌ها 

در ترکیب خرما یکسری از مواد مغذی مانند مس، سلنیوم، منیزیم، منگنز و ویتامین کا موجود می‌باشد که برای حفظ سلامت استخوان‌ها و استحکام بخشیدن به آنها مفید هستند. مصرف خرما با تقویت و استحکام بخشیدن به استخوان‌ها از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. 

جلوگیری از پیری پوست و مو 

خرما خاصیت ضدپیری دارد و خوردن آن برای تقویت و حفظ جوانی پوست بسیار مفید است. از طرفی هم مواد مغذی که در خرما وجود دارند باعث تقویت ریشه و بهبود رشد موها می‌شود.

 افزایش انرژی 

خرما تغذیه‌ای مغذی و مقوی می‌باشد و کالری بالایی دارد؛ لذا استفاده از آن باعث افزایش تولید سطح انرژی بدن می‌شود. 

خواص خرما برای کمر

وجود التهاب در بدن سبب ایجاد کمردرد می‌شود؛ حال خوب است بدانید که آنتی‌اکسیدان‌های قوی موجود در خرما تاثیر بسیاری در کاهش التهابات بدن دارند و از این طریق خوردن آن برای تسکین درد کمر مفید است.

 خواص خرما برای لاغری

فیبر موجود در خرما علاوه بر این‌که باعث افزایش سرعت هضم مواد غذایی می‌شود؛ احساس سیری را هم در فرد افزایش می‌دهد لذا فرد میلی برای خوردن مواد غذایی بیشتر ندارد؛ که میتوان آن را در رژیم فستینگ چی بخوریم قرار داد که در پی آن لاغری اتفاق می‌افتد. 

بهبود کیفیت خواب 

اگر خواب راحتی ندارید حتما قبل از خواب، خرما بخورید. ترکیبات فعال خرما باعث تنظیم سطح سروتونین خون شده و از این طریق کیفیت خواب شبانه افراد را بهبود می‌بخشد. 

خواص خرما بعد از تمرین بدنسازی

خرما با تنظیم متابولیسم بدن از گرفتگی عضلات بعد از تمرینات ورزشی جلوگیری می‌کند. از طرفی هم مصرف این ماده غذایی انرژی از دست رفته بدن را جبران می‌کند. 

خواص خرما برای کودکان

کودکان در مرحله رشد به سر می‌برند لذا نیاز است از بهترین منابع غذایی مانند خرما تغذیه داشته باشند. مهم‌ترین مزایای مصرف خرما در کودکان شامل: جلوگیری از یبوست، درمان و پیشگیری از کم خونی، تقویت حافظه، تأمین انرژی بدن، تقویت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود. 

خواص خرما برای مردان

خواص خرما برای مردان

خرما برای مردان هم خواص زیادی دارد و قدرت جسمی و جنسی را در آنها بالا می‌برد؛ به همین خاطر توصیه می‌شود این ماده پرخاصیت را همیشه استفاده کنند.

خواص خرما برای اسپرم

خرما سبب افزایش تولید اسپرم زایی در مردان می‌شود و از این جهت میل جنسی آنها نیز افزایش پیدا می‌کند. افزایش تعداد و بهبود کیفیت اسپرم زایی در مردان قدرت باروری آنها را هم بالا می‌برد. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های خرما از سلامت اسپرم‌ها در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت می‌کنند. خواص خرما برای ناباروری هم خیلی مورد توجه است و مصرف منظم این ماده پرخاصیت می‌تواند تا حدود زیادی ناباروری را درمان کند.

خواص خرما برای زنان

علاوه بر خواص عمومی نام برده در قسمت‌های فوق، خرما دارای یکسری خواص اختصاصی هم برای سلامتی زنان می‌باشد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم. 

خواص خرما در پریودی

زنان در دوران پریودی خون زیادی از دست داده و خلق و خوی آنها نیز تا حدودی گرفته می‌شود؛ که مصرف خرما برای از بین بردن تاثیرات منفی زمان پریود مفید است. خرما سرشار از آهن است و خون از دست رفته بدن را جبران می‌کند؛ از طرفی هم درد پریودی را تسکین می‌بخشد. 

خواص خرما برای رحم

خرما برای رحم در زنان بسیار مفید است به طوری که این ماده غذایی عضلات رحم را تقویت بخشیده و به تنظیم چرخه قاعدگی نیز کمک می‌کند. خواص خرما برای تخمدان هم از آن جهت است که از ایجاد بیماری در این قسمت جلوگیری می‌کند. 

خواص خرما در بارداری 

خرما سرشار از مواد مغذی است و مصرف آن در دوران بارداری علاوه بر تقویت بدن و حفظ سلامت بدن مادر برای کمک به رشد و نمو جنین نیز مفید است. مصرف خرما در طول دوران بارداری از مشکلاتی مانند بواسیر و یبوست، کم خونی و ضعف جلوگیری می‌کند. 

کمک به مادران باردار برای زایمان طبیعی

ترکیباتی که در خرما وجود دارد باعث تقویت عضلات رحم در ماه‌های آخر بارداری می‌شود؛ که همین ویژگی باعث کمک به مادران باردار برای زایمان طبیعی می‌شود. 

 خواص خرما در شیردهی

مواد مغذی خرما باعث افزایش هورمون پرولاکتین در بدن می‌شود که این هورمون، به رشد و نمو پستان‌ها کمک کرده و سبب تولید شیر بیشتر در دوران شیردهی می‌شود. 

خوردن خرما برای چه کسانی مضر است؟

شناخت خواص و مضرات خرما برای مصرف کنندگان این ماده غذایی پر استفاده اهمیت زیادی دارد. خرما با وجود خواص فراوانی که دارد برای برخی از افراد با شرایط خاص، مضر است. افراد مبتلا به دیابت و قند خون بالا باید خرما را با مشورت پزشک استفاده کنند. همچنین خرما برای افرادی که به این ماده غذایی حساسیت نشان می‌دهند نیز مضر است.

خرماهای تازه در مقابل خرماهای خشک تفاوتشان در چیست؟

انواع خرما به صورت تازه و خشک وجود دارند که معمولا از نظر ارزش غذایی برابرند ولی یکسری از تفاوت‌ها نیز بین آنها وجود دارد. خرماهای تازه حاوی رطوبت بیشتری بوده و کیفیت بهتری دارند؛ این در حالیست که خرماهای خشک رطوبت چندانی ندارند و ماندگاری آنها بیشتر است.

انتخاب و نگهداری خرما

خرما از مواد غذایی سالم و مفید است که در تمامی فصول سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انتخاب خرما، شما باید تازه‌ترین کیفیت از انواع آن را در نظر بگیرید. چگونگی نگهداری از خرما هم تأثیر زیادی بر روی تازگی و ماندگاری آن دارد. لازم است خرما را در ظروف مناسب بسته‌بندی کرده و در جای خشک و خنک قرار دهید تا کیفیت آنها به خوبی حفظ شود.

خواص خرما و مزایای خرما به همراه شیر چیست؟

در ارتباط با خواص خرما به طور مفصل در مطالب فوق صحبت کردیم. حال باید دانست که مصرف خرما همراه با شیر علاوه بر خواص خرما، خواص شیر را هم به همراه دارد. شیر و خرما، برای سلامتی بسیار مفید هستند و خواص این دو ترکیب، سلامت عمومی بدن را شامل می‌شود. تقویت بدن، استحکام و تقویت استخوان‌های بدن در اینجا میتوان به خواص مویز نیز اشاره کرد، تقویت سیستم ایمنی و گوارشی بدن در اینجا نیز میتوان به خواص شیر زردچوبه نیز اشاره کرد که برای تقویت بدن بسیار مفید است، پیشگیری از بیماری‌ها، انرژی‌ زایی، تقویت پوست و مو و ... همگی از خواص شیر و خرما هستند.

خواص خرما با شیر

میزان مصرف خرما در طول رژیم 

میزان مصرف خرما بستگی به نوع رژیم غذایی افراد دارد. وضعیت جسمانی و شرایط بدنی بر روی میزان مصرف خرما موثر است؛ ولی به طور متوسط هر فرد باید در طول روز بین ۳ تا ۵ عدد خرما بخورد.

عوارض مصرف بیش از حد خرما

خرما با همه خواص خوبی که دارد در صورتی که بیش از اندازه استفاده شود عوارضی در پی خواهد داشت. مصرف فراوان خرما سبب چاقی، دیابت و قندخون بالا، ایجاد مشکلات کلیوی، ایجاد جوش روی پوست و ...می‌شود. 

جمع بندی

خرما از مواد غذایی خوشمزه و پرفایده می‌باشد که به طور کاملا طبیعی تولید می‌شود. این ماده غذایی به دلیل داشتن ترکیبات بسیار مهم خواص فراوانی برای سلامتی دارد اما باید همیشه به میزان مناسب مورد استفاده خوراکی قرار بگیرد.

کد خبر 55941

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =