خواص مویز چیست؟ بررسی فواید مختلف مویز برای سلامت بدن

کشمش مویز از پر خاصیت‌ترین منابع غذایی است که باعث حفظ سلامتی بدن می‌شود.از خواص مویز میتوان به ضد التهابی آن و بهبود خواب و ... اشاره کرد که در این مقاله به طور جامع درباره آن صحبت شده.

مویز چیست و خواص آن چیست؟ همه‌ی ما در مورد خواص مویز، آشنایی مختصری داریم. اگر می‌خواهید به طور جامع در مورد آن اطلاعات خود را افزایش دهید، تا پایان مقاله همراه ما باشید. کشمش مویز از پر خاصیت‌ترین منابع غذایی است که باعث حفظ سلامتی بدن می‌شود. در کنار خواص قابل توجهی که مویز دارد، مصرف بیش از حد این منبع تاثیرت عکس دارد و باعث به خطر افتادن سلامتی می‌شود. معمولا افراد مختلف می‌توانند از این ماده‌ی غذایی استفاده کنند، ولی برای افرادی با بیماری‌های خاص یا افرادی که دچار افزایش وزن(مخصوصا شدید) هستند، مصرف این ماده‌ی غذایی توصیه نمی‌شود.

مویز چیست؟

مویز چیست؟ در واقع مویز همان انگور است که از خشک شدن آن به دست می‌آید. مصرف مویز به قرن‌ها قبل برمی‌گردد. از زمان گذشته تاکنون مردم به خوبی یادگرفته‌اند که از انگور، کشمش مویز تهیه کنند. در گذشته تهیه‌ی این ماده به کمک تابش نور خورشید انجام می‌گرفت ولی امروزه به علت افزایش سرعت در آماده‌ سازی آن، از دستگاه‌های ویژه‌ برای ساخت این نوع کشمش استفاده می‌شود. از مزیت‌های استفاده از این دستگاه‌ها علاوه بر سرعت بالا، می‌توان به حفظ منابع غذایی و همچنین عطر و طعم آن اشاره کرد. 
مویز دامنه‌ی مصرفی بالایی دارد و در بخش‌های مختلفی از چرخه‌ی غذایی به مصرف می‌رسد. از مویز می‌توان در تهیه‌ی برخی غذاهای محلی، تهیه‌ی دسرها، شیرینی، کیک و انواع غذاهای دیگر استفاده کرد. از عمده‌ترین مصارف کشمش مویز، استفاده از آن به عنوان یک ماده‌ی غذایی با ارزش به عنوان میان وعده، به جای استفاده از غذاهای گوناگون می‌باشد که تا حد زیادی می‌تواند گرسنگی را برطرف کند. در رژیم غذایی کودکان و بچه‌هایی که در دوره‌ی مدرسه و امتحانات هستند نیز بسیار توصیه می‌شود و می‌تواند یک منبع غذایی مهم برای تمرکز بچه‌ها در امتحانات باشد.

ارزش غذایی مویز

در مقایسه با مواد غذایی مشابه در این دسته، کشمش مویز خواص فوق العاده‌ای دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

ارزش غذایی کشمش مویز در 100 گرم

عنوان مقدار
چربی کل 3/0 گرم
چربی اشباع -
کلسترول 0 میلی‌گرم
سدیم 8 میلی‌گرم
پتاسیم 892 میلی‌گرم
کربوهیدرات 74 گرم
فیبر 7 گرم
قند 67 گرم
پروتئین 1/4 گرم

 علاوه بر خواص گفته شده، کشمش مویز سرشار از مواد با ارزش غذایی دیگر مانند انواع ویتامین‌ها مانند ث، دی، ب12، ب6 و همچنین سرشار از آهن، کلسیم و منیزیم است. در هر 100 گرم از کشمش مویز، حدود 3/3 میلی گرم آهن وجود دارد.  هرکدام از این مواد غذایی با ارزش، تاثیر بسزایی در کاهش ابتلا به بیماری‌های مختلف و همچنین تقویت بدن و سیستم ایمنی آن دارند. 

خواص مویز

خواص و مضرات مویز؛ آیا مویز خواص دارویی دارد؟

از دیگر مزیت‌های استفاده از کشمش مویز، استفاده‌ی دارویی است:

  •  کمک به استحکام استخوان‌ها: کشمش مویز به علت داشتن مواد با ارزشی مانند کلسیم، به طور مستقیم به استحکام استخوان کمک می‌کند. منیزیم از دیگر عناصر مفید بر تقویت استخوان‌ها است که میتوانید با مراجعه به مقاله قرص منیزیم را کی بخوریم مراجعه کنید. با استفاده‌ی منظم و معقول از این کشمش، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان به شدت کاهش می‌یابد.
  •   کمک به حفظ انرژی: علاوه بر افراد معمولی؛ کشمش مویز یک ماده‌ی غذایی مفید در جدول غذایی افراد ورزشکار است. مویز می‌تواند یک منبع غذایی عالی به عنوان قند طبیعی باشد. البته به یاد داشته باشید که از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید چرا که میزان کالری دریافتی بدن را بسیار بالا می‌برید. برای افراد ورزشکار که در دوره‌ی کاهش وزن خود هستند، تعادل این ماده‌ی غذایی بسیار مهم است و باید طبق نظر متخصص تغذیه مصرف کنند.
  •   خاصیت ضد التهابی: از دیگر خواص کشمش مویز، خاصیت ضد التهاب است. البته به یاد داشته باشید برای هر نوع التهابی مصرف نشود و طبق نظر دکتر استفاده شود.
  •   تقویت دستگاه گوارش: کشمش مویز یک ماده‌ی غذایی با ارزش برای دستگاه گوارش بدن است. به علت دارا بودن مواد غذایی با ارزشی مانند فیبر که در هر صد گرم حدود هفت گرم فیبر را داراست، از ایجاد بیماری‌های گوارشی مختلفی مانند دیر هضم شدن غذاها، یبوست و بهبود عملکرد ارگان‌های مربوط به گوارش مانند معده و روده، نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.
  •  بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن: به علت وجود انواع مختلف مواد مغذی مهم در کشمش مانند ویتامین دی، آهن، ویتامین ای و انواع مختلف دیگر آن‌ها، این ماده تاثیر مهمی در حفظ سیستم ایمنی بدن و تقویت آن دارد. کاهش ابتدا به سرماخوردگی از جمله فواید این ماده‌ی غذایی با ارزش است. 
  •  کمک به بهبود کیفیت خواب: یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که بسیاری از ما با آن مواجه هستیم، اختلال در خواب شبانه است که به علت مشکلات مختلفی مانند خستگی، استرس و موارد مشابه آن به وجود می‌آید، استفاده از کشمش و خواص عرق بیدمشک می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف کند. منیزیم موجود در کشمش مویز، به ریلکس کردن بدن در هنگام خواب، کاهش استرس و یک خواب راحت بسیار کمک می‌کند. مقدار منیزیم در هر 100 گرم از این ماده‌ی غذایی با ارزش 41 میلی گرم است. پیشنهاد می‌شود به جای استفاده از قرص‌های جوشان منیزیم برای ریلکس شدن، استفاده از این ماده‌ی غذایی را در برنامه‌ی خود بگنجانید و از خواص بیشمار آن شگفت زده شوید.
  •  کاهش ابتلا به برخی از بیماری‌ها: در برخی از تحقیقات، نشان داده شده که این ماده نقش مهمی در کاهش میزان ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان روده ایفا می‌کند. در این باره تحقیقات بیشتر در حال انجام است.
  •  تقویت عملکرد قلب: از دیگر ارگان‌های اصلی که تحت تاثیر این ماده قرار می‌گیرند، قلب است. مواد مغذی موجود در مویز می‌تواند کلسترول بد را تحت تاثیر قرار دهد و باعث افزایش سلامت قلب و عروق شود.

خواص مویز در طب سنتی برای سلامتی بدن

مویز به علت داشتن مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها، تامین کننده‌ی مقدار قابل توجهی از انرژی برای بدن شما است. این ماده غذایی با ارزش باعث کاهش بروز بیماری‌هایی مثل سرطان و بیماری‌های مربوط به قلب می‌شود. با مصرف این ماده شما می‌توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و بدن سالم‌تری داشته باشید.

خواص مویز برای زنان 

مویز در زنان اثرات ویژه‌ای مانند کمک به تعدیل هورمون‌های زنانه در دوران قاعدگی و همچنین یائسگی می‌شود. آهن موجود در کشمش مویز، برای خانم‌هایی که دچار کم خونی هستند، بسیار مفید است. از دیگر فواید این ماده در زنان، بهبود کیفیت پوست مخصوصا برای خانم‌های بالای 30 سال است.

 خواص مویز برای مردان 

کشمش مویز در مردان فراهم کننده‌ی بهبود عملکرد جنسی است در نتیجه سلامت بدن آن‌ها را بهبود می‌بخشد. مویز برای آقایان ورزشکار که به صورت حرفه‌ای بدن سازی را دنبال می‌کنند، یک منبع عالی از مواد معدنی و انرژی است.

 خواص مویز برای کودکان 

با توجه به آنکه تغذیه در سن کودکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از بهترین مواد غذایی در رژیم غذایی آن‌ها، مخصوصا در میان وعده، بسیار ضروری است. خوردن چند عدد کشمش مویز به جای خوردن تنقلات، تمرکز و هوش آن‌ها را افزایش می‌دهد و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

خواص مویز برای حافظه 

استفاده از کشمش مویز برای تقویت حافظه، چندین قرن رواج داشته است. مواد غذایی مفید در این ماده و مشتقات آن مثل خواص شیره انگور، مخصوصا آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های گروه ب، نقش بسزایی در افزایش تمرکز و انرژی لازم برای حافظه را دارند. مویز به طرز قابل توجهی استرس را کاهش می‌دهد، در نتیجه تمرکز شما برای یادگیری افزایش می‌یابد.

خواص مویز برای لاغری و کاهش وزن

برای لاغری، خواص مویز چیست؟ علی رغم میزان کالری بالای کشمش مویز، استفاده از آن در مقادیر بسیار کم می‌تواند برای لاغری بسیار مفید باشد. بجای استفاده از مواد غذایی با کالری بالا، می‌توانید تعدادی مویز در رژیم غذایی خود بگنجانید و یا از غذاهایی با فیبر بالا استفاده کنید که علاوه بر احساس سیری طبیعی، انرژی زیادی را کسب کنید. 

خواص مویز برای دوران بارداری و شیردهی

از جمله خواص مویز در طب سنتی، استفاده از آن در دوران بارداری و شیردهی است. فیبر بالا، انرژی کافی، آنتی اکسیدان‌ها و انواع ویتامین‌های ضروری، این ماده‌ی غذایی را به عنوان یک منبع عالی برای دوران بارداری و شیردهی معرفی کرده‌اند. البته مادران باید قبل از استفاده از آن، با دکتر متخصص خود مشورت کنند و بعد مصرف کنند.

خواص و مضرات مویز

بهترین زمان مصرف مویز 

استفاده از مویز در طول روز به سلیقه و رژیم غذایی شما وابسته است. اگر ورزشکار هستید، استفاده از آن قبل از تمرین یک پیشنهاد عالی است. کشمش مویز در عصرانه یک منبع انرژی عالی برای میان وعده‌ی شما خواهد بود.

خواص و فواید هسته مویز 

هسته‌ی مویز منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مفید برای بدن است. آنتی اکسیدان‌ها بهترین منبع برای دفع رادیکال‌های آزاد هستند. برخی از تحقیقات نشان دادند که هسته‌ی مویز خاصیت ضد سرطانی دارد.

فواید مویز برای افراد دیابتی

مویز دارای مواد معدنی و فیبر مناسب برای حفظ سلامت بدن است و قند موجود در این ماده، طبیعی است و در مقادیر خیلی کم برای افراد دیابتی مناسب است. بهتر است افراد دیابتی استفاده از این ماده‌ی غذایی را تحت نظر پزشک مصرف کنند.

آیا مویز قند دارد ؟

یکی از فواید مویز، قند طبیعی آن است. این قند به هر دو صورت فروکتوز و گلوکز وجود دارد اما تفاوتی که با انواع دیگر محصولات طبیعی دارد، افزایش سطح قند آن است زیرا کشمش شکل خشک شده‌ی انگور است و فرم خشک شده، نسبت به فرم طبیعی آن، سطح قند بالاتری را دارد. به هر حال قند موجود در کشمش، قند طبیعی محسوب می‌شود و از قندهای مصنوعی ارزش غذایی بالاتری دارد.

مویز برای چه افرادی مضر است ؟

باتوجه به آنکه خواص مویز در سطح بالایی قرار دارد، این سطح برای برخی افراد ممکن است مضر باشد. از جمله افرادی که استفاده‌ی زیاد یا حتی کم این ماده‌ی غذایی در رژیم آن‌ها پیشنهاد نمی‌شود، افراد چاق، افراد دیابتی و افراد دارای بیماری‌های مرتبط با افزایش یا کاهش میزان سطح قند خون هستند.

چگونه کشمش مویز را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

به علت خواص مویز، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند استفاده از آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند. شما می‌توانید از طریق مختلفی آن را همراه برخی از غذاها و یا به عنوان میان‌وعده مصرف کنید. استفاده از کشمش مویز در میان‌وعده علاوه بر احساس سیری طبیعی و افزایش میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها به بدن، باعث افزایش انرژی شما در طول روز برای انجام فعالیت‌های روزانه خواهد شد. 

مقدار مصرف مویز در روز  

مقدار مصرف مویز به طور مستقیم به سلامت بدن شما بستگی دارد. هرچقدر که بدن شما مستعدتر برای افزایش وزن باشد یا کاهش مقدار مصرف انرژی در برنامه‌ی غذایی شما ثابت باشد، نیاز است که مقدار مصرفی آن را به حداقل مقدار کاهش دهید. هر عدد کشمش مویز در حدود 2 کالری دارد در نتیجه اگر در رژیم کاهش وزن هستید، نیاز است مقدار آن را با توجه به قند بالایی که دارد، در نظر بگیرید.

کشمش مویز

مضرات مویز چیست؟

همه‌ی مواد غذایی و همچنین کشمش مویز، در کنار خواص مفیدی که دارند، دارای مضراتی نیز می‌باشند. که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  •    مضر برای برخی از بیماری‌های خاص: گروهی از افراد که بیماری‌های مرتبط با افزایش یا کاهش قند خون دارند، نباید از مویز در حجم بالا استفاده کنند زیرا علی رغم طبیعی بودن قند این ماده، مویز می‌تواند سطح قند خون را بسیار بالا ببرد. این افراد بهتر است برای مصرف با دکتر متخصص مشورت نمایند.
  •   ایجاد حساسیت: مواد شیرین از پرحساسیت‌ترین خوراکی‌های موجود هستند و برخی از افراد بعد خوردن آن‌ها دچار تغییرات پوستی مانند خارش، کهیر، جوش و موارد مشابه آن می‌شوند. در صورت مشاهده‌ی هرگونه حساسیت، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  •   تداخلات دارویی: به علت قند بالای موجود در این ماده، ممکن است خوردن همزمان آن با برخی مواد دارویی ایجاد حساسیت کند و با واکنش‌های مختلف بدن همراه شود. اگر داروی مصرفی شما منبع با خوردن مواد شیرین است، از مویز اکیدا استفاده نکنید.

به طور کلی مصرف مویز در افراد دارای بیماری خاص، باید زیر نظر پزشک متخصص باشد.

جمع بندی  

در این مقاله به طور کامل به بررسی مویز به عنوان یک ماده‌ی غذایی با ارزش پرداختیم. کشمش مویز به علت دارا بودن مقادیر خوب از انواع ویتامین‌های ث، دی، ب12، ب6 و همچنین منیزیم و کلسیم، یک پیشنهاد عالی برای میان وعده شماست. به طور کلی شما می‌توانید بعد از در نظر گرفتن انواع خواص و مضرات مویز و همچنین میزان سلامتی و وزن خود، مقدار مناسب از این ماده‌ی با ارزش را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید.

کد خبر 55744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =