مطالبات تولیدکنندگان کود فسفات چند روزه پرداخت می‌شود

مجری طرح خودکفایی کودهای شیمیایی کشور گفت: با اخذ تسهیلات بانکی گران قیمت تاکنون بیش از ۵۳۰ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد از مطالبات تولیدکنندگان کود سوپر فسفات تریپل پرداخت شده است و مابقی آن نیز طی روزهای آتی پرداخت و تسویه می‌شود.

حمید رسولی مجری طرح خودکفایی کودهای شیمیایی کشور اظهار داشت: عمده تولید کود سوپرفسفات تریپل در کشور در بهاباد یزد و با حمایت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به تولید کودهای فسفاته انجام می‌شود و از بدو شروع بکار، صددرصد تولیدات آنها توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی پیش خرید می‌شود.

وی افزود:در سال‌جاری نیز همچون سنوات گذشته کلیه تولیدات شرکت مذکور به ارزش ۸۵۰ میلیارد تومان خریداری شد و علی‌رغم دریافت صرفاً ۱۲ درصد از بودجه سال‌جاری برای حمایت و پشتیبانی از واحدهای تولیدی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اخذ تسهیلات بانکی گران قیمت تاکنون بیش از ۵۳۰ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد از مطالبات شرکت مذکور را پرداخت نموده‌ است و مابقی آن نیز طی روزهای آتی پرداخت و تسویه می‌شود.

رسولی با اشاره به باقی ماندن ۸۰۰۰ تن کود فسفاته در انبارهای این مجموعه تولیدی اظهار داشت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خواهان بارگیری و تحویل مقدار مذکور شده است اما مطابق درخواست مدیرعامل این مجموعه مبنی بر تسویه قرارداد قبلی، در راستای همکاری با واحد مذکور از بارگیری و حمل محموله فوق تاکنون خودداری شده بود که به زودی محموله فوق دریافت می‌شود.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ادامه داد: برنامه ابلاغی سال ۱۴۰۲ مجموعاً به مقدار ۳ میلیون تن شامل ۵۰۰ هزار تن کودهای فسفاته بود که صددرصد آن تأمین، تدارک و توزیع شد ضمن آنکه تأمین، تدارک و توزیع ۳ میلیون تن کودهای شیمیایی توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سال گذشته به اذعان تمامی کارشناسان بخش کشاورزی مهمترین عامل در افزایش تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات استراتژیک از جمله گندم و برنج بوده است.

امسال ۶۰۰ هزار تن کود فسفاته میان کشاورزان توزیع می‌شود

 رسولی گفت: تکلیف ابلاغی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سال‌جاری در کودهای فسفاته ۶۰۰ هزار تن است که مقدار تولید داخلی کودهای فسفاته مورد نظر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وفق برنامه ابلاغی هم اکنون مجموعاً در حدود ۱۵۰ هزار تن است که صددرصد آن به قیمت روز از تولیدکنندگان داخلی خریداری می‌شود.

وی اظهار داشت: تاکنون از ۱۵۰ هزار تن مذکور بیش از ۱۲۰ هزار تن آن تحویل نیز شده است و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همواره پس از جذب و خرید صددرصد ظرفیت داخل، کسری آن را از محل واردات تأمین می‌نماید. ما به عنوان بخشی از دولت و حاکمیت در خصوص تأمین غذای مردم مسئولیت داریم و نمی‌توانیم براساس اظهارات غیرکارشناسی و غیرمسئولانه امنیت غذایی کشور را به مخاطره بیندازیم.

رسولی در خصوص کیفیت کودهای وارداتی اعلام داشت که کلیه کودهای خریداری شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعم از داخلی و یا خارجی با یک استاندارد و تحت یک آنالیز خریداری می‌شود و هیچگونه تفاوتی از جهت کیفیت بین کودهای تولید داخل با کودهای وارداتی خریداری شده وجود ندارد.

۳۰ پروژه تولید کودهای شیمیایی

مجری طرح خودکفایی کشور در کودهای شیمیایی در ادامه به ساخت و احداث ۳۰ پروژه تولید کودهای شیمیایی در کشور به ظرفیت بیش از ۴ میلیون تن با حمایت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: از ۳۰ پرورژه مذکور تاکنون نزدیک به ۲۰ پروژه به تولید و بهره‌برداری رسیده است و پروژه تولید ۵۰۰ هزار تن کودهای فسفاته در منطقه ویژه اقتصادی سرخس از جمله پروژه‌های مذکور است در سال آینده بخش اعظم نیاز کشور از محل این پروژه تأمین خواهد شد.

دوسال آینده صادر در تولید کود فسفات خودکفا و صادرکننده می‌شویم

وی اظهار داشت: ۱۰ پروژه بزرگ تولیدی در یک تا دو سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید و با یاری خدا در آن زمان کشورمان از واردکننده کودهای فسفاته به صادرکننده آن نیز تبدیل خواهد شد.

 رسولی اظهار داشت: بیش از ۶۰ درصد برنامه سال‌جاری تاکنون تأمین و تدارک شده است و ذخایر کودهای شیمیایی کشور در حد مطلوب و مناسبی قرار دارد و کشاورزان بدون هیچگونه دغدغه‌ای کودهای موردنیاز خود را از طریق شبکه بزرگ کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی دریافت نمایند./ تسنیم

کد خبر 55483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =