سهم واردات برنج "طبیعت" در سال ١٤٠٢ کمتر از ٢٠ درصد است/ به پروژه بگیران باج نمی دهیم

برخی پروژه بگیران در فضای مجازی برای باج خواهی از شرکت «طبیعت» بدون داشتن هیچ سندی اقدام به جو سازی کردند در صورتی که سهم بازار برنج طبیعت کمتر از ۲۰ درصد است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، محمد مختاریانی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان برنج ایران در نشستی خبری ضمن اعلام مطلب فوق افزود: برخی اکانت های فعال در فضای مجازی در خارج و داخل  کشور و همچنین یک روزنامه در اقدامی هماهنگ در صدد جو سازی و باج خواهی از شرکت طبیعت بودند که مستندات آن به دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه ارائه شده است و پلیس فتا نیز در این زمینه ورود کرده است.

وی تصریح کرد: پس از آنکه اعلام شد به پروژه بگیران باج نمی دهیم جو سازی علیه شرکت طبیعت در بازار برنج بدون ارائه هیچ سند و مدرکی به راه افتاد که برای اعاده حیثیت این پرونده ها تا حصول نتیجه پیگیری می شود.


واردات ١٧٨ هزار تنی شرکت طبیعت

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران گفت: بر اساس آمار گمرک از ابتدای سال جاری تا چهارم دی ماه ۱۴۰۲ حدود ٨٠٥ هزار تن برنج به ارزش حدود یک میلیارد دلار وارد کشور شده است که سهم هیچ شرکتی بیش از ٢٠ درصد نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان واردات، سهم شرکت طبیعت حدود ۱۷ درصد و تنها ١٧٨ هزار تن است.
مختاریانی در خصوص ارز پرداختی برای واردات برنج گفت: از ابتدای سال تا کنون ٥٠٠ میلیون دلار ارز واردات برنج پرداخت شده است و اغلب شرکتها از دولت طلبکار هستند.

سیستمی شدن واردات برنج، صدای برخی افراد را درآورد

وی  در بخش دیگری از سخنان خود سیستمی شدن واردات برنج در وزارت جهاد کشاورزی را اقدامی اصولی برای جلوگیری از رانت و فساد و شفاف سازی امور دانست و گفت: از ماه گذشته بر اساس سابقه ۵ ساله واردات و همچنین رتبه اعتباری، شرکت ها مجاز به واردات برنج تا سقف مشخص شده توسط سیستم طراحی شده در وزارت جهاد کشاورزی شدند و حذف برخی افراد و جلوگیری از اعمال نفود آنها در تغییر سهمیه ها صدای برخی افراد که در گذشته از این شرایط بهره می بردند را در آورده است.

هزینه دادن برای حمایت از کشاورزان

مختاریانی همچنین با اشاره به دلایل ورود شرکت طبیعت به خرید برنج رسوبی کشاورزان در انبارها گفت: به درخواست استانداری مازندران و به منظور حمایت از کشاورزان و اینکه برنج روی دست کشاورزان نمانده و از بین نرود از اردیبهشت ماه طرح خرید حمایتی برنج با همکاری فروشگاه های زنجیره ای آغاز شد.

وی افزود: این طرح که در استان های گیلان و مازندران انجام شد برنج مستقیما از کشاورزان با قیمت حدود ۶۴-۶۳ هزار تومان خریداری شد و قیمت تمام شده آن برای شرکت ها به حدود ۷۳ هزار تومان رسید و این برنج ها طبق توافق صورت گرفته با قیمت ارزان تر  از سال قبل و حدود ۸۵ هزار تومان در بازار عرضه شد.

مختاریانی خاطرنشان کرد: شرکت طبیعت موفق به خرید ۲۴- ۲۳هزار تن برنج حمایتی از کشاورزان شد و آن را با تبلیغات گسترده و هزینه های زیاد به مردم فروخت.

رئیس هیات مدیره  انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران تصریح کرد: از روز اول که این کار ملی به منظور حمایت از کشاورزان و کمک به تنظیم بازار برنج انجام شد می دانستیم که دست برخی سودجویان کوتاه خواهد شد و آنها با روش های مختلف اقدام به جو سازی و تخریب می کنند اما چون شفاف، درست و دقیق عمل کردیم قلبا از نتیجه کار راضی و خشنود هستیم.

وی  افزود: در برنج داخلی تنها ۳ شرکت بزرگ فعالیت دارند که هسم بازارشان در مجموع حدود ۵ درصد است چون بازار برنج سنتی است ومردم معمولا به واسطه سابقه خرید سنواتی اقدام به خرید می کنند.

کد خبر 54627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =