کدام رژیم غذایی به جلوگیری از بروز آلزایمر کمک می‌کند؟

افراد مبتلا به آلزایمر، فراموشی و از دست دادن حافظه را تجربه کرده و ممکن است تغییرات شخصیتی و اختلال در تفکر داشته باشند؛ بسیاری از افراد مبتلا به آلزایمر رژیم غذایی خاصی را دنبال نمی‌کنند، با این حال برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می‌دهد برخی الگوهای غذایی می‌توانند در جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال عقل نقش داشته باشند.

کاهش وزن امری رایج است و با بدتر شدن زوال عقل و آلزایمر، شدیدتر می‌شود. علاوه بر فراموش کردن صرف غذا، دلایل دیگری نیز ممکن است بر تغذیه این افراد اثرگذار باشد:

_ محرک‌های اشتها در مغز ممکن است به طور طبیعی کار نکنند یا داروها روی میل به غذا خوردن تأثیر بگذارند.

_ غذا ممکن است به دلیل تغییر حس بویایی و چشایی طعم خوبی نداشته باشد.

_ مشکل در تمرکز ممکن است باعث شود فرد وقت کمتری را به غذا خوردن اختصاص دهد و بنابراین کالری کمتری مصرف کند.

_ مهارت‌های هماهنگی ممکن است کاهش یابد که استفاده از ظروف برای غذا خوردن برای فرد مشکل شود.

_ آلزایمر می‌تواند مشکلات جویدن و بلع برای فرد ایجاد کند. برای بعضی از افراد ممکن است رژیم‌های غذایی حاوی غذاهای نرم‌تری برای بلع آسان‌تر تجویز شود.

_ با زوال عقل شدید، افراد همچنین ممکن است توانایی تشخیص مواد غذایی از مواد غیر غذایی را از دست دهند. این ممکن است منجر به جایگزینی دریافت غذا با مواردی شود که هضم نمی‌شوند یا حتی ممکن است سمی باشند.

تغذیه سالم برای افراد مبتلا به زوال عقل

اگرچه اینترنت مملو از اطلاعاتی در مورد تاثیر ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف در پیشگیری یا حتی معکوس کردن زوال عقل است، اما در حال حاضر تحقیقات محدود است. با این حال، اگر فردی کمبود ویتامین یا مواد معدنی دارد ممکن است مصرف مکمل به او توصیه شود. برخی از کمبودهای ویتامین با مشکلات حافظه در ارتباط هستند که پس از تشخیص و درمان بهبود می‌یابند.

تحقیقات در مورد غذاهای خاص و الگوی خوردن برای معکوس کردن زوال عقل محدود است. با این حال برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می‌دهد برخی الگوهای غذایی می‌توانند در جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال عقل نقش داشته باشند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم غذایی DASH به دلیل نقش آن در پیشگیری از زوال عقل با نتایج امیدوار کننده مطرح هستند اما در این زمان، تحقیقات بیشتری برای درک اثرات پیشگیرانه این رژیم‌ها لازم است.

هدف بیشتر افراد مبتلا به زوال عقل خوردن غذاهای متنوع مورد نیاز برای وضعیت خوب تغذیه‌ای است. با بدتر شدن زوال عقل، برخی از افراد به دلیل افزایش فعالیت ممکن است کالری بیشتری نیاز داشته باشند. مکمل‌های خوراکی اغلب برای کمک به دریافت کالری و مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ وزن توصیه می‌شوند.

با افزایش سن، احساس تشنگی کاهش می‌یابد. این را باید به چالش‌های دیگر زوال عقل اضافه کرد که افراد ممکن است در معرض خطر کمبود آب بدن باشند. تشویق در مصرف مایعات و تأمین غذاهای غنی از آب مانند میوه‌ها و سبزیجات نیز می‌تواند کمک کند.

زمان وعده‌های غذایی یک قسمت مهم برای اطمینان از  این است که فردِ مبتلا به زوال عقل به اندازه کافی غذا می‌خورد. سرو وعده‌های غذایی در آشپزخانه یا میز ناهارخوری می‌تواند به آنها کمک کند تا روی غذا خوردن تمرکز کنند. افراد مبتلا به زوال عقل به راحتی حواس‌شان پرت می‌شود؛ بنابراین از استفاده از بشقاب‌های طرح دار، داشتن وسایل زیاد روی میز و روشن بودن تلویزیون هنگام وعده‌های غذایی خودداری کنید. غذا خوردن با دیگران در یک محیط خانوادگی ممکن است به آنها کمک کند تا روی غذا خوردن تمرکز کرده و مقدار غذا را افزایش دهند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغدیه جامعه وزارت بهداشت، ‌ با بدتر شدن از دست دادن حافظه، مراقبین ممکن است برای تشویق افراد به غذا خوردن نیاز به ارائه راهنمایی‌های کلامی داشته باشند. غذاهای انگشتی به اندازه لقمه ممکن است فرد را به غذا خوردن ترغیب کند، زیرا به ظروف نیاز ندارند. بافت‌های غذایی اصلاح شده نیز معمولا تجویز می‌شوند، زیرا جویدن و بلعیدن آنها آسان‌تر است.

منبع:ایسنا

کد خبر 52880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =