روابط عمومی انجمن واردکنندگان برنج با انتشار بیانیهای، ضمن رد اتهام اختلاط در ۹۰ درصد برنجهای وارداتی، این ادعا را فاقد سند و در تضاد با واقعیتهای نظارتی دانست و هشدار داد: بیان چنین سخنانی، بازی در زمین سوداگران بازار است.
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال با بیان اینکه ۹۰ درصد برنجهای وارداتی توسط بخش خصوصی مختلط است گفت: ۶۰ هزار تن برنجی که توسط این موسسه از هند وارد شده و مختلط هستند با ۲۰ درصد کمتر از نرخ اعلامی با فروشنده تسویه میشود.
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال گفت: وقتی ۵٠ هزار تن برنج وارد بازار شود دلالان دیگر نمیتوانند برنج ۴٠ هزار تومانی را کیلویی ٨٠ هزار تومان به مردم بفروشند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهار کرد: برآوردهای نادرست از تولید، کاهش واردات و عدم قطعیت نرخ ارز، بازار را با نوساناتی همراه کرده که لازم است با اتخاذ سیاستهای کارشناسی، آرامش به بازار و جامعه بازگردد.
اینروزها کشاورزان مازندران دیگر برنجی برای فروش ندارند، همهمهای از گرانی برنج براساس واقعیت یا شایعه تولیدکننده را رنج میدهد، اما به راستی بازار برنج شمال دست چه کسانی است؟ و مافیای برنج از تنشهای قیمتی بازار چه سودی میبرند؟
رفتار گزینشی و سخن گفتن یک طرفه مهمانان و فرصت اندکی که در اختیار تنها نماینده بخش خصوصی گذاشته شد، میزگرد برنامه پرسشگر شبکه آموزش، توهین به شعور بخش خصوصی کشور است.
این روزها وضعیت بازار برنج ایرانی با تغییر و تحولاتی همراه بوده که به اعتقاد دبیر انجمن واردکنندگان برنج برخی تصمیمات، چالشهای ارزی و وضعیت واردات منجر به نوسان قیمتی در این بازار شده است؛ بنابراین میتوان با ارائه راهکارهایی از تشدید وضعیت به وجود آمده جلوگیری کرد.
خبر تغییر نرخ ارز ترجیحی دلالان را وسوسه کرد که با احتکار قیمت برنج را بالا ببرند اما وزیر جهاد کشاورزی گفته است که فعلا قرار نیست نرخ ارز ترجیحی افزایش پیدا کند.
مصوبات مهم کارگروه تنظیم بازار برای بازار برنج ابلاغ شد و در حالی که برنج ایرانی به قیمت کیلویی ۲۰۰ هزارتومان رسیده است اما وزارت جهاد کشاورزی هیچ برنامه ای برای مهار قیمت آن ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: برنج به اندازه کافی وجود دارد و انبار به انبار تعقیب می کنیم تا برنج ها به بازار عرضه شود و اجازه نمی دهیم اون افسار گسیختگی مد نظر برخی افراد اتفاق بیفتند و با اخلال گران در بازار برنج برخورد می کنیم.
انجمن تامین کنندگان و واردکنندگان برنج در نامه ای به سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد نوشت: معاونت توسعه بازرگانی نسبت به ابطال ۱۰ هزار تن ثبت سفارش خارج از ضوابط سیستمی اقدام کند و برای اختصاص ثبت سفارش به شرکت هایی که سهم قانونی آنان کاهش یافته مساعدت نمایند.
ثبت سفارش ۱۰ هزار تنی برنج برای یک واردکننده یا ۷۰ هزار تنی روغن برای واردکننده دیگر، در شرایطی که منابع ارزی محدود است، لزوم نظارت بیشتر بر واردات کالاهای اساسی را گوشزد می کند.
تأخیر هفتماهه در تخصیص ارز برنج، زنگ خطر کمبود و افزایش قیمتها را به صدا درآورده است؛ واردکنندگان هشدار دادند که بیتوجهی به این مساله میتواند بازار ماه رمضان و شب عید را تحت تأثیر قرار دهد.
نوسانات قیمت برنج و کمبود عرضه این کالای اساسی در هفته های اخیر حاکی از عدم توانایی دستگاه های مسئول در تامین کافی این کالای اساسی است، ضمن اینکه به گفته کارشناسان آمار اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولید صحیح نبوده است.
بانک مرکزی برای تخصیص ارز واردکنندگان اقلامی که مشمول ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی میشوند، خودمختار عمل کرده و با نادیده گرفتن مصوبات کمیسیون اقتصادی دولت و ستاد تنظیم بازار، گویی تلاش میکند در رقابت با فشار تحریمهای خصمانه، سهم بالاتری در آسیب زدن به اقتصاد کشور داشته باشد.
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان میدهد همان طور که در ۶ ماهه نخست سال شاهد خالی شدن قفسههای برنج خارجی بودیم این امر در ۳ ماه پایانی سال برای برنج ایرانی هم در حال تکرار است.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی ضمن ارائه گزارشی از قیمت برنج ایرانی و خارجی در بازار به ممنوعیت ۴ ماهه واردات برنجهای پرمصرف خارجی و اینکه این امر آیا کمکی به بازار خواهد کرد به ارائه توضیحاتی پرداخت.
کارگاه آموزشی سامانه جامع تجارت ثبت سفارشات، سهمیهها و مجوزهای ارزی یکشنبه ٢٣ دیماه از سوی انجمن واردکنندگان برنج و در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
مدیرعامل اسبق موسسه جهاداستقلال گفت: اتهامات وارد شده در خصوص خرید برنج هندی در زمینه “تقلبی و آلوده بودن برنج” و “خسارت ۱.۵ همت” به بیت المال واقعیت ندارد و نوعی جو سازی برای تخریب مدیران وزارت جهاد کشاورزی است.
رئیس اداره فرآوردههای غذایی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: تمامی محمولههای برنج وارداتی از مبادی رسمی از طریق گمرکات کشور که در سامانه غذا و دارو اظهار میشوند، تحت آزمایشهای دقیق و پیشرفته قرار میگیرند تا از ایمنی و سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
در حالی که برنج های وارداتی با نظارت کامل دو مرجع رسمی نظارتی یعنی سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو وارد کشور می شوند اما نماینده بابلسر در مجلس طی سخنانی مدعی شد که برنجهای وارداتی آلوده به آرسنیک و بیماریهای انسان و دام هستند!