رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران گفت: بی شک راهکار اثرگذار برای برون رفت از نوسانات ارزی، تک نرخی شدن ارز است که هم به تقاضاهای کاذب برای واردات پایان میدهد و هم به افزایش صادرات و در نهایت به افزایش تولید منجر میشود که در میان مدت اثر خود را به ثبات در بازار ارز بر جای میگذارد.
نوسانات قیمت برنج و کمبود عرضه این کالای اساسی در هفته های اخیر حاکی از عدم توانایی دستگاه های مسئول در تامین کافی این کالای اساسی است، ضمن اینکه به گفته کارشناسان آمار اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولید صحیح نبوده است.
رئیسکل بانک مرکزی با تقدیر از تلاشهای محمد آرام در دوران تصدی معاونت ارزی این بانک، در حکمی علیرضا گچپز زاده را به عنوان سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی منصوب کرد.
در قانون بودجه ۱۴۰۴، بحث کالابرگ الکترونیکی برای ۱۵ کالای اساسی با هدف کمک به مردم در تأمین نیازهای روزمره آنها مطرح شده است و دولت مکلف شد افزایش قیمتهای کالاهای اساسی را با کالابرگ الکترونیک جبران کند.
رئیس هیات مدیره انجمن روغن نباتی گفت: برخی کارخانجات روغن نباتی که ارز واردات روغن خام ۹ ماه پیش را دریافت نکرده اند دیگر توان واردات روغن جدید برای تنظیم بازار را ندارند.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت در نامه ای به معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی خواستار اقدام این وزارتخانه برای جلوگیری از کمبود روغن نباتی به عنوان ماده اولیه شرکت های پایین دست و پیشگیری از ایجاد چالش در ماه های پایانی سال شد.
سندیکای صنایع کنسرو ایران در نامه هایی جداگانه به وزرای صمت و جهاد کشاورزی در خصوص نایاب شدن و گران فروشی بسیار زیاد روغن نباتی به عنون ماده اولیه این صنعت گلایه کرد.
مهلت دو ماهه کمیسیون کشاورزی مجلس به وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت تنظیم بازار چای، امروز به پایان رسید و عملا مصوبات جلسه مشترک کمیسیون کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی و فعالان صنعت چای اجرایی نشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اقدامات پالایشگاه غلات زر را در زمینه مدیریت پایدار منابع و رعایت استانداردهای زیستمحیطی تحسین کرد و بر اهمیت حمایت از صنایع پایبند به مسؤولیتهای اجتماعی تأکید کرد.
نخستین همایش توسعه تجارت صنایع غذایی با همگرایی بخش خصوصی صنعت غذا و حضور ۳۸ تاجر از کشورهای هدف تجاری صنعت غذای ایران همزمان با نمایشگاه گلفود توسط اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات اول اسفند ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس مرکزی نالج ویلیج دبی برگزار می شود.
اتحادیه تولید کنندگان چیپس و اسنک در نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی نوشت: تولیدکنندگان چیپس و اسنک و سیب زمینی منجمد برای تامین روغن مورد نیاز با مشکلات جدی مواجه شدنه اند واگر سهمیه روغن تخصیص نیابد عملا در آستانه شب عید خطوط تولیدی تعطیل می شود.
بانک مرکزی برای تخصیص ارز واردکنندگان اقلامی که مشمول ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی میشوند، خودمختار عمل کرده و با نادیده گرفتن مصوبات کمیسیون اقتصادی دولت و ستاد تنظیم بازار، گویی تلاش میکند در رقابت با فشار تحریمهای خصمانه، سهم بالاتری در آسیب زدن به اقتصاد کشور داشته باشد.
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان میدهد همان طور که در ۶ ماهه نخست سال شاهد خالی شدن قفسههای برنج خارجی بودیم این امر در ۳ ماه پایانی سال برای برنج ایرانی هم در حال تکرار است.
بانک مرکزی با همکاری وزارت صمت برای پیشبینی پذیری و افزایش قدرت برنامهریزی مالی و تولیدی شرکتها، بزودی برنامه زمانبندی تخصیص ارز کلیه ثبت سفارشها را اعلام میکند. همچنین با توجه به درخواست تولیدکنندگان مدت زمان تخصیص معتبر نیز افزایش خواهد یافت.
به گفته رئیس سازمان اموال تملیکی اگرکالایی قابلیت فروش نداشته و دچار فساد شده باشد، مسئولیت بر عهده نگهدارنده اولیه یا دستگاهی است که وظیفه نگهداری آن را داشته و درنتیجه اگر کالایی امکان فروش نداشته باشد مسئولیت آن در شرایطی متوجه صاحب کالا خواهد بود.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به انباشت دام د دامداریها ی تا کنون برای خرید حدود ۲ هزار تن گوشت قرارداد بسته شده و این خرید حمایتی تا پایان سال ادامه دارد.
بر اساس گزارش مرکز آمار، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش "زراعت، باغداری و دامداری سنتی" در ۱۲ منتهی به آذر ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۲.۹ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۳.۷ درصد)، ۰.۸ واحد درصد کاهش داشته که بیشترین تورم سالانه مربوط به گروه " پرورش بز و بزغاله سنتی " با ۶۹.۸ درصد و کمترین تورم سالانه مربوطه به گروه "غلات" با ۸.۷ درصد است.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی ضمن ارائه گزارشی از قیمت برنج ایرانی و خارجی در بازار به ممنوعیت ۴ ماهه واردات برنجهای پرمصرف خارجی و اینکه این امر آیا کمکی به بازار خواهد کرد به ارائه توضیحاتی پرداخت.
دبیرستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از چرایی گرانی یا کمبود روغن طی روزهای گذشته در بازار درباره ترخیص کنجالههایی که یک و نیم سال است در کشتیها مانده و با وجود رو به فساد بودن آنها ترخیص نمیشوند اظهار کرد: در شرایط فعلی نیاز ما این است که دانهها را وارد و سپس در کارخانجات تبدیل به روغن و بخشی از آن را نیز به کنجاله تبدیل کنیم.
با توجه به سازوکار عرضه و تقاضایی در سیاست جدید ارزی، بایستی آثار اولیه اجرای آن در کم اظهاری صادرات و افزایش بازگشت ارز صادراتی و در نتیجه کاهش ناترازی گمرکی نمود پیدا کند.